Wednesday, December 30, 2009

S.E.R.A.B.U.T...

argghhhh......kepala otakku memang tgh berserabut la skrg ni..berselirat jer wire2 dlm kepala otak aku ni kot....ngn asaimen yg berlambak yg perlu di setelkan...ngn personal life prob lg...aduyai.., mcm2 hal lak terjadi 2 3 hari ni...ish3....pasrah jer la kot...keep on going, believe in what u have, and insyaallah, you'll be able to manage and handle it properly...chaiyok3..:))

..bila rasaku ini rasamu..


aku memang terlanjur mencintaimu
dan tak pernah ku sesali itu
seluruh jiwa telah kuserahkan
menggenggam janji setiaku

ku mohon jangan jadikan seperti
alasan kau menyakitiku
meski pun cintamu tak hanya untukku
tapi cobalah sejenak mengerti

bila rasaku ini rasamu
sanggupkah engkau menahan sakitnya
terkhianati cinta yang kau jaga
coba bayangkan kembali
betapa hancurnya hati ini kasih
semua telah terjadi


p/s: mood jiwang is back...parah btul la...


Monday, December 28, 2009

nyampesss....huhu

semalam kn..,aku ingatkan xnk tgk MU main..tp at last, aku stay gak kt kafe walaupun x tgk sgt match tu smlm..selebihnya aku online jer..hehe...tgk game pn gitu2 aje...yela, dorang main first half tu mcm ape jer..x syok langsung..aku yg sememangnya xde mood nk tgk ni, lg la xnk abeskan match tu..huhuhu...

yg aku nk cite bkn psl tu sbnrnya..aku nk cite peristiwa mlm td la..time tgk bola tu kn, ade la manusia 2 org ni..fans united gak la kn..,klu tak, dorang xkn sggup tggu smpai jam 2 pagi tuk tgk game tuh..huhuhu...yg paling wat aku nyampah kn, smbil tgk bola tu menjerit2 mcm ape jer... agak2 ar nk jerit pn, dh lewat mlm kot...eh silap, dh lewat pagi kot...orang len nk tido, korang duk memekak kt bawah..suara tu pulak kuat kalah antu ponti jerit..huahuahua...MENYAMPESS giloss..huhuhu...cuba korang bygkn, korang nk tido tp dlm masa yg sama ade manusia memekak bagai nk pecah suara tu...??? dlm jarak yg dekat ok...mmg x concentrate ar nk tgk bola..buat sakit ati jer..

sib bek, at last MU menang game tuh..terubatlah sikit kesengsaraan jiwa aku yg menadah telinga mendengar jeritan mereka2 itu mlm td..huhu...walaupun first half MU main mmg teruk, 2nd half agak memberangsangkan la..tanx to rooney yg sdr mistake dia & berusaha tebus ape yg dia silap buat...klu tidak, innalillah kot...OH NO..!! I CANT TAKE ANY LOSE FROM THEM ANYMORE...x sanggup...!!

menyesal - ressa herlambang

semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia

bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu

bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela

terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu


p/s: lagu ni cam bez lak..mood jiwang yea skrg ni..lalala..=)

Sunday, December 27, 2009

novels time...huahuahua

hye all...hari ni agk bosan sbb xde pe nk buat..huhu..i mean benda yg menarik...klu asaimen tu, byk je nk kne setel tp mcm mim alif lam sim je nk buat..huhu...ptg2 sikit la aku buat yea...cuti 2 hari ni aku telah berjaya abeskan 4 novel...mmg gempaq ar...tu baru sikit..so, sume dh abes aku dh bosan dh...skrg ni nk kne cari new novels nmpknya...hahahaha...



dat day dah abes kn cite Bila Ada Rindu by Emma Maizura, Yang Sebenarnya by Aisha Sofea, Gerimis Rindu by Meen Zulaikha & Ilham Hati by Damya Hanna...haha..mmg bez ar..dh lama x all out baca novel cm ni..hehe..sume cite ade kelainan yg tersendiri, satu je persamaan cm bese la.. novel bertemakan cinta...haha..n then, ade kaitan ngn novel penulis yg sblm ni..quite good la abb ade kesinambungan ngn watak sblum ni..:)


Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan,
dua tangan untuk memegang,
dua telinga untuk mendengar,
dua mata untuk melihat,
tapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan kita sekeping hati?
kerna Tuhan telah memberi sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya.

Wednesday, December 23, 2009

sELamAt pAgi sEmuA....^_^


Good morning everyone walaupun dh nk masuk tengahari..hahaha...perjuangan tuk hari ni akn diteruskan..harap2 semuanya berjalan lancar..bese la kan, name pn students' life..KELAS KELAS KELAS..!!! ni pn agak bersyukur untuk sem ni sbbnya kebanyakan kls start petang..xyah aku nk bangun pagi2 untuk bersiap g kelas..hehe..tp kls ptg agak membosankan juga sbnrnya, yelah 4 sure akan NGANTUK dalam kls..huhu..pe ni, pagi xnak kelas, ptg pn x bape nk suka..aduyai..,klu cam tu baik x yah belajar....duk umah goyang kaki...bley ke cam tu...???? hahahaha..

Monday, December 21, 2009

~USC 09/10..penat dowh..~

~Mahallah Ameenah's hockey team USC 09/10~

at last, abes gak sports carnival..d precious n best moments of all...walaupun agak penat namun ianya satu pengalaman yg sgt menyeronokkan..dapat berkenalan ngn kwn2 baru yg sgt sporting n bez...aisyah, ai, hajar, sab, syak, fiza, niza, farah n abell..luv u all guys...

~pose after da game lol~

hepi sgt dpt main balik hoki..dah lama gler kot aku tggl game ni..last aku main masa aku sekolah rendah dulu..skrg ni aku kt uni dah..cbe korang bayangkan dh bpe lama aku tggl game ni..so, ade peluang ni, aku lepas gian ar..main abes2..hehehe...yg bez, aku still ingt lagi skill2 tu sume walaupun x sehebat dulu..eceh..,perasaan jer..mcm la dulu hebat sgt..hahaha..tp mmg enjoy giler main walaupun kalah..

~with d coach..tanx yea..~

walaupun kalah xde la kita orang kalah masa kt group..kalah2 kita orang pn still lepas semi final ok..masa semi tu aku off-form sikit..kaki aku tetiba jer rasa sengal semacam..huhu..tp mmg frust giler ar sbb klh kt semi..yelah, defeat on d last minute goal..mau x frust..dah main habis-habisan, tetiba pihak lwn dpt gol..x lama lepas tu, ref tiup wisel...x ker bengang..??? huhuhu...tp nk wat cmne kn., klu dh xde rezeki...yg penting, we have tried our best..:)

~complete players..~

finally, kita org dpt tempat ke-4 jer..syukur sgt2 sbb better dr team thn lps..kalau lah dpt pi final..lagi la best...hahahaha..klu ade kesempatan next year bley try lagi..maybe bley g final klu still ngn players yg ade skrg ni..tp xtau la kn, kot2 dah bersara sume players ni next year..:P ape2 hal, aku mmg seronok giler for d whole week walaupun badan aku ni sakit2 n penat yg terlampau sbb dah lama x bersukan..:D

~captain suh wat cooling down, nyempat snap pic dulu..hehe..:D

after finished hockey games, aku gegas kt indoor sports complex..yelah, ade nk main handball lak..yg ni lagi bez sbb aku x pernah main pn...so, pe lagi, taktikal nye main belasah jer la.. baling bola pn redah jer..asal dpt shoot dlm gol tu..hahahaha..sib baik ade gak member yg dh bese main, bley bg tunjur ajar...tunjuk ajarku sifu kn...hehehe..tanx to all sbb korang sggup ajar aku yg xtau ape2 ni..at last, kita org lepas smpai quarter finals jer..nk buat cmne xde shooter yg btul2 tepat tuk fire gol pihak lawan...huhu..pe2 pn, mmg seronok bila sekali sekala dpt bersukan cm ni.. x sbr nk join BEDSA sports carnival lak...yg ni kuliyyah aku yg anjurkan..till then, c ya...:))


P/S: tanx to all & luv u all guys...great memories dat i'll never forget..:)

Thursday, December 10, 2009

HAPPY 23rd BIRTHDAY to my bestie, DD...


hari ni besday my bestie, DD aka mek yah...hehe...orang dah berzaman dah di alam 23 ni dia baru nk menjelmakan diri kt alam tu...nwey, welcome to 23 world la..huahuahua..smlm, punya la beria dia suh taipkan entry tuk blog dia...aku yg sememangnya baik hati ni kan, taipkan dan postkan la entry tu tuk dia..tp klu x bpe nk stabil tu mntk ampun yea yah..hehe..aku ikut 100% yg mung suh aku taip seperti yg mung sent kt aku via sms tu..:D

to mek yah, HAPPY 23rd BIRTHDAY...may Allah bless u always and hopefully all of ur dreams come true...live ur life to the fullest girl...u're big girl now..big girl dont cry eh...hahaha.....

p/s: kawen cepat2 yea..calon yg menunggu tu terlalu la ramai..ngeh3...

~back to campus~

huhu...sem baru dah start dah..kls pn dah mula dah tp yg paling bez sem ni ialah kelas aku kebanyakannya di petang hari...hehe..i like...tp yg x syoknya pulak, kelas tu semua berderet2 dari kul 2 sampai lah kul 6.30 ptg..aiyak...tu pn sib bek ade gak gap 10 minutes..huhu..fening la kepala aku pasni...

petang semalam, aku turun padang..dah lama dah kot aku x practice lama2 cam ni..huhuhu..penat seh..lengoh sume sendi2 n urat2 badan aku neh...hukhukhukhuk..cam ne la nk main nanti...yelah, dalam 2 weeks ni la ade game...penat giler kot...tp bez ar main..dah berzaman kot aku x turun kat turf hockey..,tetiba semalam aku dapat main hoki balik..x terkata seronaknya..yelah, bley main air kat turf tu & bley pukul2 bola ngn stick tu....nk belasah org pn bley kot, tp x baik punya buat cam tu..gangsterism jer..huahuahua..

till then, c ya...:))

Tuesday, November 24, 2009

hujan oh hujan ==> banjir sudah


syukur alhamdulillah..hujan dah berhenti hari ni..yelah dah 3hari berturut-turut hujan turun tanpa henti kat bumi terengganu darul iman ni..memang jer banjir terus..walaupun kampung aku x banjir, tapi kawasan sekolah aku teruk giler naik air..sekolah rendah kt depan tu nmpak bumbung jer...huhuhu...hujan2 ni memang bez jer tido..hehe...sampai nk gerak pi kuar jalan2 pn malas lorr.. leceh ar...basah nanti..huahuahua..macam la x pernah basah kena air..ish..,budak sorang ni..memang laa...hukhukhukhuk....

aku duk kt umah ni mmg jer x buat ape2..asyik mkn, tido, dgr lagu and ngadap lappy jer hari2... hidup ni mmg mcm ni ker..?? buat2 tnye pulak.,padahal dia yg corakkan hidup dia..,klu dah xnk buat keje tu..,jadi la macam tu...hehe...sebenarnya kan..,hati aku pun tgh banjir gak ni..yelah ikut cuaca keadaan sekeliling kn...hahaha..pandai ler tu....dah xtau nk watpe dah kt umah ni...bosan seh..nk kuar jumpe kwn2 pn x bley maa..hujan jer memanjang...klu dah hujan, aku x kuar umah la jawabnye...malas betul nk meredah air..hehehe...akhirnya, aku menghabiskan mase duk mengadap lappy n tv jer..nikmatnye duk kat umah, aku x payah nk rebut channel ngn sape2..
so, boleh la aku layan all-time-fav-team aku MU perform..hehe..tp nnti dh blk hostel dh xley tgk dah..hukhukhuk...xpe la nk wat cmne kn...

Saturday, November 14, 2009

~hana_yori_dango~





sukenya tgk cite ni...hanazawa rui is so cute....luv u la oguri shun...hahahaha...:D







~ngeh3 saje je nk upload gambar oguri shun kt my blog ni...hehe..:D

1 more paper to go..lalala

hey guys..!! meeting u all again...hehe..suke sgt hari ni..sbb pe..?? yelah dpt tgk semi final muzik2 td..da la tu dpt tgk estranged kesayangan beraksi..hehe..aurora oh aurora..huahuahua...best giler. harap2 lagu ni bleh masuk final la nnti...lagu bengang pn ade gak td..:D

erm..,hari ni gak besday adik sorang ni..epy besday to u dik..may Allah bless u & be with u always..ckp psl besday ni...2hari lepas besday my cousin..,madiyah..epy besday to u too girl..walaupun aku lmbt wish..x semestinye aku lupe k..saje je wak gempaq sekali sekala..asyik aku wish awl jer kn sebelum2 ni..kali ni aku nk wish lmbt la..hehe..sebenarnye kn..,bkn madiyah ni jer yg terkena.. ramai gak kawan2 aku yg terkena tahun ni...hampir kesemua besday dorang aku wish lambat... hahahahaaha....yelah kn..,tema aku untuk tahun ni..,WISH BESDAY KT BESDAY GIRL/BOY A MINUTE B4 END OF THEIR BESDAY...wakakakaka..sorry guys....:P

aii, bersuka ria nmpk cik ana..???? jgn nk lupe plak..,awk tu ade satu paper lagi isnin ni..bile nk study ni...?? dah la untuk subjek2 sebelum ni ntah ape2 jer awk jwb paper tu..huhuhu...pulak tu paper isnin bley katekan killer subjek la..individual appraisal is waiting lorr...hukhukhukhuk.. anybody please help me lorr....too pening to think about this...!! lalalala..sbb tu la mlm ni bersuka ria jap...lps ni baru nk pulun study..kali ni mmg btul2 kne study la..kalau tak, mau bungkus ngn subjek ni..dah la carry mark x tau ni..aduyai....:((

p/s: x sabarnya nk blk umah..................:D

Thursday, November 12, 2009

Ku ingin kamu by Romance Band

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin kau jadi milikku
Kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani…

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas
Selama Tuhan masih mengijinkan
Kuingin selalu menjagamu


p/s: melodi lagu yang best...suka..:D

Wednesday, November 4, 2009

final..final..final..footbal..footbal..football..huhuhu

morning everybody...mesti korang pelik kn tgk aku pnye title entry..?? hahahaha..at first, kepale ni tengah pening sebenarnya...sekarang ni final exam is just started..many things need to cover..lots of things need to settle...revision should be done and one more asaimen need to focus on..my portfolio..huhuu..too serabut la nk buat portfolio ni..xde ker asaimen yg lagi simple..?? aduyai..please la anybody..,could u pls help me..?? hukhukhukhuk...chaiyok3 la nfs..u can do it..just one thing..after u may relax ur mind la...positive thinking is needed at this moment...:))

football..football..football..hehehe..this one element can't be separated of my mind even though there are lots of things for me to settle..hahaha...watching football match is compulsory thing..:D..this weekend, UNITED will face CHELSEA...huhuhu...very tough match i think..but before that, united need to focus on CSKA Moscow game for the champions league..hopefully, UNITED will win both games..additional boost is needed before facing Chelsea maa....but, certainly for sure, aku x boleh tgk dua2 matches..yelah kan, satu main di awal pagi hari..dan satu lagi game hujung minggu ni start lewat..aku x boleh tgk la sbb i have exam the next morning..my exam is more crucial ok...xpe la..asalkan united bley menang dlm game tu nanti..dah lame x tgk united menang lawan the big four..:)

erm.,sebenarnya kan..esok aku ade exam..testing n assessment in education..ni rest jap dari buat revision...hahhahaha...testing3..ntah ape la yg aku study ni..harap2 bley cover la esk..hehe...all the best la utk sume member2 n classmate yg amek subject ni...everything should be fine..:)



Saturday, October 31, 2009

tensen..tensen..tensen...

huhuhu..minggu ni sememangnya minggu yg menguji ketenangan & kesabaran aku..keje yg berlambak2 dan perlu di setel kan dgn segera..so, harap maaf ler klu korang asyik bace bende yg lebih kurang same jer this week..memang btul2 terganggu gugat perasaan aku neh..hukhukhuk... walaupun perasaan ni macam dah xde perasaan tp sempat jer aku layan social networking aku sume tu....hahahaha...ape nk jadi ntah..lagu pn aku layan lagu yang jiwa2 tahap x ingat jer minggu ni..ntah ape2 ajer...lagi menyakitkan hati jer ade la...aku pn dah terkompius dgn diri aku ni...ape nk jadi ntah...sem ni btul2 n teramat2 la mendera hati, perasaan & minda yang tak seberapa ni.. yelah..,penyakit malas yg datang x kira masa, ketika dan saat..final exam dah dekat, asaimen ade lagi yang x setel..aduyai...apsl la sem ni teruk sgt life aku kt kampus ni....?? well, mende ni sume x bley nk salahkan sesape..diri sendiri yang tak tau nk manage time dgn btul kn..? cik ana..cik ana.. ape nak jadi ngn ko ni...aduyai.....chaiyok3 la...ade lagi mase nk struggle for final exam ni...think positive please...be optimist..:))


p/s: wish me best of luck guys...!!

Wednesday, October 28, 2009

hectic week...

hye all...rasenya minggu ni adalah minggu yg amat memenatkan dlm hidupku..huhu..yelah, hampir setiap malam aku tido lewat semate2 unutuk menyiapkan asaimen yg berlambak dan smkn bertambah..heran btul la aku..exam x sampai seminggu pn lagi, tapi asaimen still bertambah.. aduyai..,pening betul kepale nk fikirkan asaimen ni..dah la tu nk kne submit within this week gak... anybody..,pls help me..huhuuhu..:(

erm..,kadang2 terpikir gak..klu dah undergrad keje pnye la bertimbun cam ni..postgrad cmne la agknye ye..?? x sanggup rasenye...alah..,ko tu jer yg slh guna timing yg ada cik ana oii...org lain x salah pn...manage time pn x btul..,ade hati nk merungut lak..minah sorang ni memang la..hukhuk..chaiyok2 la cik ana..u can do it..! hehehe...ntah ler..,hati ni mcm dah x terdaya nk lyn keje2 yg berlambak ni...sabar jer la...rase macam nk kuar pi mne2 jer hujung minggu ni nk release all the tenses before the final exams...hoping for that eventho i dun hav enuf money actually..hahaha.. watever la as long as i may go out this weekend...hehehehe...menyelesakan kepale otak yang tengah berserabut dan berselirat ni...:P

Monday, October 26, 2009

huhu..frust yg teramat..:((

sememangnya hari ini hari yang agak mengecewakan...huhuhu..frust..??yup sememangnya aku tgh frust..tp bkn frust sbb cinta ok..bole la nk katekan sbb cinta pn..tp bkn cinta sesame manusia..tp disbbkn oleh kecintaan aku terhadap futbol games...........waaaaaaaaaaaaaaaaaa................xbley nk di trime akal aku lagi ni walaupun subuh dah nk menjelma...my fav team lose the game to the rival, Livepool...hukhukhukhuk..memang tensen nk giler aku layan game tu td..dah la mmg awl2 tu dh frust sbb tersilap time..ungatkan game kul 9..,rupe2nya game kul10..kureng btol la paper ni..menyusahkan aku jer tunggu awl2 kt depan tv tu..huhuhu..tp ade bagusnya juga..x yah aku nk rebut tv kt kafe tu dggn students lain..hahahaha.....arghh..,pedulikan la...yg pasti aku memang mcm nk bunuh org jer td..sume geng aku pakat gelakkan aku..ade ker patut..??? erm..,xpe la..,bley di terima akal lagi..tp sekali tu..,abg kafe ni mengade2 hulurkan tisu kt aku..what..???? ingat aku nangis ape nk hulur2 tisu kt aku..yup,aku akui sememangnya teramat la sedey bile united kalah ngn liverpool...dh 2 times in this year..hukhukhuk...tp nk wat cmne kn..trime jer la...Chaiyok3 UNITED in da next games....U can do it guys...!!!!!

ops..,td petang my fren's adik ade dtg kt hostel ni...huhuhu..memang jer klu dia blk, dia akn singgah kt hostel ni nk jumpe dgn kakak2 terchenta...hahaha..perasaan btol la minah sorang ni.. tp kn..,td dia pn bley gelakkan aku gak sbb UNITED kalah..hukhukhuk..adik sorang tuh memang la..tau la awk tu minat chelsea...x sanggup btul aku thn telinga mlm td...huhuhu...:((((

till then, see u all later....

p/s: juz finishing d asaimen yg berlambak..nyempat jer tgk bola..:P

Wednesday, October 21, 2009

life is so unpredictable...

erm...hye all...seperti tajuk entri ni..hidup ni memang tak dapat dijangka...banyak perkara yang berlaku dalam kehidupan kita tanpa kita ketahuinya..kadang-kadang terasa ianya amat menyakitkan hati..tapi kadang-kadang aku bersyukur dengan kehidupan yang tak dijangka ini.. kenapa..??? sebabnya sebagai manusia kita boleh merancang hidup kita dengan sebaiknya agar apa yang kita harapkan berlaku dengan teratur walaupun bukanlah sempurna..bagi aku cukup lah kalau hidup aku lengkap dengan kehadiran orang-orang yang aku sayang di sekeliling aku dan mereka juga menyayangi aku..:) yelah kan..,kita x tau ape bakal terjadi..at least bila ada orang yg kita sayang..,kita akan lebih menghargai life kita...bila masanya kita terasa bosan dgn hidup ni, kita boleh bersemangat kembali disebabkan kita tau ade yang sayang dan menghargai kita...sememangnya aku berharap kehidupan yang aku lalui sekarang ni akan berterusan dan mungkin boleh bertukar menjadi lebih baik di masa akan datang...walau sepayah mana pun kehidupan ni..,kalau kita berusaha melaluinya dengan tabah dan sabar, insyaallah, ade ganjaran yang lebih baik menanti kita...have a nice day to all of u and be sure u appreciate all the things happen in your life even it's the bitter one..there are sweets in pain actually...:))

Friday, October 16, 2009

BENGANG vs HEY LADIES..??

erm...xde ape nk tulis hari ni..tetibe jer teringat kat lagu bengang & hey ladies..yelah, dah lagu tu jer yg aku layan sepanjang minggu ni..hahahaha...ops..,plus lagu cerita kedai kopi satu lagi...i likee.. hehe...aku nk cite psl lagu bengang n hey ladies ni sbnrnya..bukannya ape..,lagu bengang ni ditulis utk awek2 yg curang ngn pakwe dia..,berlawanan plak ngn lagu hey ladies yg encourage awek2 untuk berfikir leklok dalam bercinta..klu nk pasang 2 pn boleh..yelah, lelaki boleh buat kn.., xkn girls x boleh buat pulak...??? aduss..,pening dah kepale aku...x pasal2 aku yg jadi pening sedangkan aku bknnya di alam percintaan..eceh..,cam best jer ayat tu..hahaha..;P

korang hayati la lirik lagu ni yer...

Akim - Bengang

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama diri mu yang sering berdusta


ni pulak lirik lagu Hey Ladies by Rossa....hehe

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis



p/s....: ikut jer la yg mne yg korang suke..ape2 jadi tanggung sendiri yea....hahaha..:D


Sunday, October 11, 2009

cam menarik jer..:)

Satu hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga....Kenapa??

Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa??

Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang.... Kenapa??


Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap....Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa??

Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia.... kan ?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia BERERTI....


Walau kita punya couple, teman still paling setia..
Walau kita punya harta banyak, teman still paling berharga.


~..friEnds fOrEvEr..~

Saturday, October 10, 2009

connected...

erm..monink sume...have a nice day to all of you...
pelik bin ajaib coz hari ni aku update blog aku ni di awal pagi...mcm x cye jer...hehe..
nk cite ape ye di pagi yg bahagia ni....??? hahaaha..actually xde ape pn nk ditulis & dikongsi dgn sume dlm kepala otak ni...tp xtau la kot2 jap lg terkeluar idea nk share ngn korang...hehe..
sebenarnya kan...,aku nk share ngn korang psl satu kejadian yg terjadi dlm life aku sjk kebelakangan ni..huhuhu.....tp mcm mne nk start eh...??? pls, anyone..give me some ideas..!

Thursday, October 8, 2009

raye..raye..raye...:)

selamat hari raye sume..walaupun agak terlewat aku nk wish gak..hehehe...erm..,byk btol peristiwa yg berlaku raye hari tu...sweet & sour sume ade...tp yg plg best time reunion ngn kwn2 sekolah hari tu la..walaupun x ramai yg datang..,aku tetap happy..at last..,aku dapat jumpe gak ngn membe activ5 aku kesemuanya..klu sebelum ni..,x penah nk cukup korum..ade jer yg x dapat join..suke sesangat..hehehe...:))
gambar2 kat bawah ni nk share ngn sume..pic time reunion hari tu...:)







last two week aku da de kt kampus blk..for da 1st time blk sekali ngn besfren aku syida..ske sgt..spjg perjalanan blk kL kitaorg borak2 n bergosip..hehehe..at last x bosan aku naik bas blk KL..sampai jer kampus..,byk giler asaimen nk kne siapkan..sume nk kne submit within that 2wiks..huhu..memang btol2 penat la that week..hampir setiap mlm ar aku tido lewat..huhu.. macam la sblom ni x penah tido lewat..ngade2 btol la cik hana sorang ni..hahahahaha...sekarang cite psl raye lagi..kat kampus pn ade majlis hari rye..mahallah yg anjurkan..siap ade busana muslimah fashion show n syawal idol lagi..memang lawak abes ar...hidup yg x membosankan waktu tu..memang happening abes ar walaupun aku x join d competition..suke btol aku tgk gelagat sume orang..macam2 karenah n ragam..hehehe...walaupun x byk pic yg aku ambil..,tp ade la juga nk share ngn korang..ahakz..orang len siap pakai baju raye lawa2 lagi..tapi aku maintain jer pakai shirt n jeans..tu la baju rye aku..hahahaha...

complicated life....

hallu sume....dah lme gak aku x update blog aku ni...almaklum la..cuti rye 2 weeks hari tu..xde line tenet kt umah..huhuhu..n then balik kampus plak..,bz siapkan asaimen yg sume nk kne submit that week...huhuhu...this week baru la bley bernafas ngn teratur sket...tp ni pn tgh pening lagi nk cari client...adusss..tolong2..sape2 yg bley jd client aku ni....hukhukhuk..

Wednesday, October 7, 2009

huhuhu..bosan teramat..

xde ape nk tulis..saje je nk update baru...hahahaha....bz week...hectic schedule yg teramat...byk asaimen yg nk kne submit...huhuhu....

Thursday, September 3, 2009

tips here...walaupun lmbat..hehe

Here are some simple guidelines to make sure that your diet remains balanced and healthy during this fasting period:


Don't skip breakfast (Suhoor)

Even though sleep may seem far more appealing than waking up to force down some food, don't skip breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. Research has shown that breakfast provides the essential energy and nutrients needed for concentration, while keeping hunger symptoms like headaches, fatigue, drowsiness and restlessness at bay. In addition, it speeds our metabolic rates. It is therefore vital to ensure an adequate intake at breakfast time.


Eat a wide variety of foods

When your daily intake is limited to two meals per day, you need to put extra effort into including foods from all the food groups. Our bodies need at least 40 different nutrients daily, to ensure that we grow properly and maintain good health. Although most foods contain more than one nutrient, no single food provides all the necessary nutrients. Moreover, foods have benefits that can't be replicated by a pill. So it is important to eat a wide variety of foods every day, to ensure that we get all of these nutrients. Select foods each day from each of the five food groups:

· Breads, cereals and other grain products

· Fruit and vegetables

· Meat, fish and poultry

· Milk, cheese and yoghurt

· Fats and sugars (these are low in nutrients & high in calories, so limit intake!)


Eat low glycaemic (GI) foods at breakfast to help control blood sugar levels

Carbohydrates are classified according to their glucose response or glyceamic index (GI). The GI measures how fast the carbohydrate of a particular food is converted to glucose and enters the bloodstream. The lower the GI, the slower the food is converted to sugar and the longer it satisfies your hunger. Selecting low GI foods helps maintain normal blood sugar, minimises hunger pangs & satisfies appetite without providing excess calories. Also, by controlling blood sugar levels, you prevent excessive eating binges as a result of low blood sugar levels. Remember to include low GI foods at each meal, and to avoid eating high GI foods on their own, but rather to mix them with low GI foods, which will give an intermediate GI overall.


Be aware of your cooking methods

By making small changes in your cooking habits, you can create great-tasting foods that are also healthy for you. Many of those treasured family-favourite recipes have a very high fat content for today's health-conscious living. Don't give up on your favourites – just convert them! Here's how:

· Always trim off excess fat from before cooking, or use venison, chicken and soya as lower fat options. Remove poultry skin & choose light meat (eg. breast).

· Cut down on fat intake during cooking:

- cook onions in a little water or vegetable stock rather than oil or butter

- use non-stick frying pans & non-stick sprays rather than oil or margarine

- bake, grill or roast foods rather than frying

- cook roasted meat or poultry on a wire rack so that the fat can drip off

- Steam or boil vegetables

- when preparing rice, noodles & other grains, season with herbs, spices & broths rather than added fat

- prepare soups, gravies & sauces in advance, so that they can be refrigerated, allowing you to remove the layer of fat that forms on top.

- Use herbs and spices to add flavour & zest to low-fat cooking. Basil, bay leaf, oregano, & rosemary add distinctive flavours & colours to meat & vegetables. Spices, like cinnamon, ginger & nutmeg enhance the sweet taste of foods, & seasoning blends, such as chilli powder, curry powder provide a complex array of flavours

· Avoid taking in too much salt

- Use garlic, dry mustard, pepper, onions, mushrooms & tomatoes to add flavour to meat and vegetables

- Add sliced lemon or lemon juice to white meats & fish

· Make healthy changes to recipes

Cut the fat in half - if a recipe requires cream or whole milk, use evaporated or fresh skim milk. If a recipe requires a whole egg, use two egg whites, etc.


Eat enough carbohydrate foods - especially those rich in fibre

These foods provide the body with energy. They are rich in B vitamins, and are an excellent source of fibre. Hi-fibre foods also fill you up more than low-fibre counterparts. Foods high in fibre include brown rice, wholegrains, fresh fruit and raw veggies.


Remember your fruits and vegetables

Fruit and vegetables add colour and variety to the menu. They are "protective" foods as they help the body fight off sickness and disease. They are also rich sources of a variety of vitamins, minerals, and fibre, and are low in calories.


Drink sufficient fluid

Always include water in your diet, and cut down on caffeine-containing beverages. Caffeine is a diuretic and will not provide adequate hydration.



We all know that maintaining a balanced diet by eating healthily has a vital influence on your well being. Try following the above principles so that this fast period does not sway too much from the principles of good nutrition.

salam merdeka ke-52

salam merdeka semua walaupun agak terlewat..
tapi rasanya xde la lewat sangat sebab bulan September juga adalah bulan pembentukan negara Malaysia..so, still relevant for me to wish happy 52nd merdeka to all malaysians..hehe
pejam celik pejam celik sudah 52 tahun negara mencapai kemerdekaan..
tp setiap kali menjelangnya tarikh kemerdekaan aku sering tertanya2 apakah erti merdeka sebenarnya...??
adakah aku sudah merdeka...??
kalau sudah, dari segi apa...??? dan kalau belum, bila agaknya aku mampu mengecapi kemerdekaan..?? sempatkah...??
apabila terlampau banyak memikirkannya, aku jadi keliru sendiri..

bagi aku, merdeka ini banyak ertinya..setiap orang memahaminya dengan cara yang berbeza.. mereka mempunyai erti kemerdekaan mereka yang tersendiri...kadang2 aku terfikir..betulkah negara kita sudah merdeka..?? mungkin dari segi penjajahan fizikal, kita sememangnya telah merdeka..tapi bagaimana dengan aspek pemikiran..??aku percaya minda kita masih lagi terjajah oleh anasir2 luar...aku bukanlah mengata kepada orang lain, tetapi lebih kepada diri aku sendiri..
saban hari, dalam kehidupan aku...aku lebih banyak mendengar lagu luar negara berbanding lagu negara sendiri..ini hanyalah contoh kecil sbbnya aku memang suka dengar muzik..hehe..begitu juga dengan filem2, drama2 dan sinetron2...produk luar negara lebih banyak daripada produk tempatan...apakah ini yang dinamakan 'merdeka'..?kenapa aku kaitkan dengan filem & muzik..??? mesti ada yang tertanya2....yelah kan..saban tahun apabila tibanya hari kemerdekaan, pastinya banyak konsert diadakan untuk meraikan hari kebangsaan negara kita..tapi bukan lagu beridentitikan kebangsaan atau perjuangan yang didendangkan..,tapi lagu2 biasa yang sememangnya saban hari dimainkan oleh stesen radio tempatan..kenapa perlunya diraikan hari kemerdekaan dengan konsert2 ini...??kenapa tidak diadakan solat hajat dan solat sunat syukur sahaja sebagai tanda kesyukuran negara kita telah bebas daripada penjajah, seterusnya dapat menjalani kehidupan kita dengan lebih sempurna..secara kebetulannya pada tahun ini, hari merdeka jatuh pada bulan ramadhan..so, for sure any kind of entertainment has been stopped for a while as the celebration..Thank God...:)
erm..,apa la yang aku melaut ni eh...?? xpe la, sambung balik next entri la..

akhir kata,
salam merdeka ke 52..
terima kasih Ya Allah kerana memakmurkan negara ini dan masyarakatnya..
terima kasih juga atas semua kurniaan-Nya..
have a nice day to all of you...:)))

Friday, August 28, 2009

lalalala..

salam bln pose semua...

aku tgh kebosanan neh..ade sesape bley tlg aku ker..?? huhu...duk sorang2 dlm bilik jer ni..
semua org nak balik kampung this week...aku jer tertinggal sorang2...aduyai, keseorangan lagi la aku....lone ranger tol la...terima aje la..nak wat cmne kn..?? hukhukhuk...hidup di perantauan la katakan...ala2 sedey la pulak...;p

Saturday, August 22, 2009

Adab berpuasa..

salam ramadhan semua...

syukur alhamdulillah selesai sudah mlm ke2 solat terawih di bln ramadhan kali ini & syukur jg kpd Ilahi sbb dpt melaksanakn ibadah puasa dgn baik pd hari pertama hari ini...hehe...dlm bln baik & hari baik ini, aku nk la share dgn korang sthg yg bley bg manfaat bkn kpd diri aku tp jg kpd korang semua...artikel ni aku baca siang td..so, aku pn fikir bgus gak klu aku share ngn org len...sme2 la kita dpt manfaatnya..tajuk artikel ni ialah ADAB BERPUASA & BERTERAWIH..:)
Setiap orang yang mengerjakan puasa perlu mematuhi beberapa peraturan dan adab yang boleh menyempurnakan ibadah tersebut. Antara yang terpenting adalah:

1. Menjaga lidah daripada berdusta, mengumpat dan mencampuri urusan orang lain yang tiada kena-mengena dengannya;
2. Memelihara mata dan telinga daripada melihat dan mendengar perkara yang dilarang oleh syarak dan yang sia-sia;
3. Mengawal perut daripada merasai makanan dan minuman yang haram atau yang mengandungi unsur syubhat terutama ketika berbuka dan berusaha sedaya mungkin untuk menghasilkan pemakanan yang halal lagi bersih.

Ulama silam pernah berpesan: “Apabila kamu berpuasa maka perhatikanlah apa yang akan dijadikan makanan berbukamu dan di manakah kamu akan berbuka?” Ia adalah panduan yang terbaik bagi mengawasi diri daripada terjebak dengan unsur-unsur makanan yang tidak halal;
4. Berusaha menjaga kesemua pancaindera dan anggota tubuh badan daripada mendekati atau melakukan maksiat dan perkara yang sia-sia. Dengan demikian ibadah puasanya akan suci dan sempurna. Terdapat ramai yang memenatkan diri dengan berlapar dan berdahaga, membiarkan diri terdorong kepada perlakuan dosa dan noda, kerana itu puasanya rosak binasa dan keletihannya tidaklah berbaloi sebagaimana maksud sabda Rasulullah s.a.w.: Ramai yang berpuasa tidak mendapat ganjaran daripada puasanya melainkan lapar dan dahaga. (Riwayat an-Nasaei)

Meninggalkan maksiat menjadi kewajipan kepada seluruh orang Islam sama ada mereka sedang berpuasa atau tidak. Apatah lagi bagi yang berpuasa, ia lebih dituntut dan diwajibkan. Sabda Rasulullah, Puasa itu adalah ‘perisai', sekiranya seseorang daripada kalangan kamu sedang berpuasa janganlah dia bercakap kotor, melakukan keburukan dan berbuat bodoh. Jika ada orang lain yang mengejinya atau cuba memeranginya maka hendaklah dia katakan kepada orang itu: “Saya sedang berpuasa.” (Riwayat Bukhari dan Muslim);
5. Jangan membanyakkan tidur pada siang harinya dan makan pada malamnya, bahkan bersederhanalah pada kedua-duanya bagi menyelami kejerihan lapar dan dahaga. Dengan demikian sanubarinya terkawal, keinginan nafsunya kurang dan hatinya ceria. Itulah rahsia dan intipati puasa yang perlu dicapai;
6. Jauhkan diri daripada mengikut dorongan nafsu ketika berbuka dengan beraneka jenis makanan yang lazat-lazat. Sebaik-baiknya adat makannya sama sahaja pada bulan puasa dan bulan-bulan yang lain. Penggemblengan diri dalam mengurangkan tuntutan jasmani dan keinginan perasaan memberikan kesan yang positif terhadap kecerahan hati nurani yang amat dituntut terutama pada bulan Ramadan.
Mereka yang menjadikan keinginan nafsu perut sebagai tunggangan akal ketika berbuka yang menyalahi kebiasaan pada bulan-bulan lain sebenarnya terpedaya dengan pujukan iblis. Rayuannya bertujuan menghilangkan barakah (berkat) ibadah puasa mereka, nikmat limpahan ketenangan daripada Allah s.w.t., kekhusyukan diri ketika bermunajat dan berzikir kepada-Nya.
Kenyang
Sepatutnya orang yang berpuasa mengurangkan kadar pemakanannya sehingga terserlah kesan puasa itu kepada dirinya. Kekenyangan adalah punca kelalaian, kealpaan, keras hati dan malas untuk taat kepada Allah s.w.t..
Sabdanya: Takungan jelek yang dipenuhkan oleh manusia adalah kantong perutnya, memadailah baginya beberapa suapan yang dapat meneguhkan tulang belakangnya. Jika dia enggan maka berikanlah sepertiga (bahagian perutnya) untuk makanan, sepertiga kedua untuk minuman dan sepertiga terakhir bagi pernafasannya. (Riwayat Ahmad dan at-Tarmizi)
Terdapat ulama yang mengungkapkan kata-kata berikut: “Sekiranya perutmu kenyang anggota-anggota lain akan lapar (akan menurut turutan nafsu) tetapi sekiranya perutmu lapar kesemua anggotamu akan kenyang.”

As-Salaf as-Soleh (mereka yang terdahulu) mengurangkan perkara kebiasaan dan dorongan diri serta memperbanyakkan amal ibadat pada bulan Ramadan secara khusus bahkan itulah adat mereka sepanjang masa;
7. Tidak menyibukkan diri dengan urusan duniawi pada bulan Ramadan, bahkan mengambil kesempatan bagi beribadat kepada Allah dan mengingati-Nya sebaik mungkin. Justeru, dia tidak melakukan perkara duniawi melainkan sekadar keperluan hariannya atau kepada mereka yang berada di bawah tanggungannya. Demikian yang selayaknya dilakukan pada bulan
Ramadhan yang mulia ini sama seperti pada hari Jumaat yang sepatutnya dikhususkan bagi amalan akhirat;
8. Mempraktikkan amalan sunah seperti segera berbuka apabila masuk waktunya, berbuka dengan buah tamar (kurma) dan jika ia tiada memadailah dengan segelas air serta melambatkan makan sahur.
Nabi s.a.w. berbuka dahulu sebelum Baginda mengerjakan solat Maghrib. Sabda baginda: Umatku sentiasa berada dalam keadaan baik (berkat) selama mana mereka mempercepatkan berbuka (apabila masuk waktunya) dan melambatkan makan sahur. (Riwayat Bukhari dan Muslim);
9. Menyediakan makanan berbuka kepada orang yang berpuasa sekalipun dengan beberapa biji tamar atau segelas air. Sabda baginda s.a.w.: Sesiapa yang menyediakan makanan berbuka bagi orang yang berpuasa baginya ganjaran seumpama pahala orang yang berpuasa tanpa mengurangi sedikitpun pahalanya (orang yang berpuasa). (Riwayat al-Baihaqi dan Ibnu Khuzaimah)
10. Memenuhi malamnya dengan amalan sunat seperti solat terawih, witir dan sebagainya. Adalah dinasihatkan kepada para imam supaya tidak mempercepatkan solat terawihnya seperti mana amalan kebiasaan di masjid dan surau.
Perbuatan tersebut menjejaskan mutu ibadat solat tersebut kerana meninggalkan ‘wajib-wajib' solat seperti meninggalkan tomakninah semasa rukuk dan sujud, mencacatkan bacaan al-Fatihah sebagaimana sepatutnya lantaran ingin kecepatan dalam mengejar waktu sehingga menyebabkan makmum di belakang tertinggal rukun-rukun penting dalam solatnya. Amalan terawih seperti itu adalah tidak sempurna dan berkurangan pahalanya.
Oleh itu berwaspadalah terhadap cara demikian dengan kembali mengamalkan ibadah solat seperti waktu-waktu lain, menyempurnakan kiam, bacaan al-Fatihah, rukuk, sujud, khusyuk, hadir hati dan semua peradaban solat dan rukunnya.
Bagi makmum pula disyorkan supaya sentiasa bersama imamnya sepanjang solat terawih itu sehinggalah selesai sama ada 20 rakaat ataupun lapan rakaat. Sabda Rasulullah s.a.w., Apabila seseorang menunaikan solat bersama imamnya sehinggalah imam itu (selesai dan) beredar, dikirakan untuknya (makmum) pahala kiam semalaman. (Riwayat an-Nasaei)
Sumber:http://www.utusan.com.my/
Oleh NAZMI AIDARUS ialah Pegawai Hal Ehwal Islam, Jabatan Mufti Negeri Terengganu.
..till then, c ya in d next entry..

Friday, August 21, 2009

ahlan wasahlan ramadhan..;)

Ramadhan datang lagi....jgn lupe puasa pulak yea kawan2...hehe...
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK.....SEMOGA PUASA KITA ALLAH TERIMA ....AMIN
.....JANGAN CURI2 MAKAN PULAK.....
.....JANGAN TIDO MASA BEKERJA.....
.....JANGAN BUAT JAHAT......
.....JANGAN ASYIK TIDO......
.....JANGAN ASYIK MARAH YEA BANYAK2 LA BERSABAR.....
.....MESTILAH SENTIASA HAPPY & CERIA.........;)
Di kesempatan ini, saya ingin memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan mahupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.
SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA & SELAMAT BERTARAWIH...;)

Thursday, August 20, 2009

credit to CHUNK...

hehe...selamat pagi cikgu...upin n ipin pnye style..hahaha...


aku sebenarnya baru jer sudah menyiapkan assignment..so, sempat ler aku nk update blog aku ni...walopun dah ade orang yang tolong update kan utk aku...hehehe....


adakah kamu suka dgn layout baru ini...??? thanx to chunk yg sudi nk tlg aku..tq very much beb..mmmuuuuaaahhhhh.....hahahaha....nk tukar kaler purple boley...??? eceh...demand la pulak..jgn lbh2 la cik hana oii...cukup2 ler tu..bljr la bersyukur..hehe..;)
thanx to Allah..siap gak asaimen aku...dah 2 keje walaopun byk lg yg perlu di setelkan..huhuhu...
presentation utk sem ni pn sikit shja..best giler..hehe..yelah, aku ni paling x suka nak kne present kt depan...mcm nk pengsan jer klu kne present..huhu..mcm ne nk buat yea..???


Wednesday, August 19, 2009

i dun know

Hahaha..saje je aku menyibuk kat sini jap ye yu..hahahha...aku adalah chunk...cewahhh..promote diri tu..hikss...aku sedang membizikan diri mengedit layout si Hanna ni..tak taula dia suke or tak..hahahah...tak suke lemme noe ok honey.. :P

oh ye, nak bagitau, kaler background tu bukan PINK ok, tapi light red..kang tak pasal2 pengsan cik Hanna kite bile ingat blog dia pink kaler..hahahaha....

ok lah ye, gotta go..daaa...muahhx...
**saje nak letak pic pakai mask..hikss...

Sunday, August 9, 2009

..hooping dulcinea..

hye all...
skrg ni aku duk ngdp cite hooping dulcinea kt 8tv..beh woo cite ni..tp syg hero favorite bawak antagonis la dlm cite ni..aduyai...nk wat cmne kn..terima je la...ahakz...yg penting jln cite best..tp smlm aku x tgk..,terlajak tido lak..ingtkn nk tgk gak smlm..nk wat cmne kn...?? huhuhu.... sedey nya cite hari ni...=(


erm...tgk cite mmg la best...tp keje byk lg x setel ni...aduyai..pening kepala aku...huhuhu...hrp2 bley setel ar mlm ni....esk nk kne hntar outline....tp kn..,mlm ni mcm nk tgk game pulak....mcm mane ni...??? hah..,aku setel kn jap lg ar...eceh..,mcm sempat siapkan jer...xpe2..,try harder hana..chaiyok3....hehehe....BPL dh nk start..tonite, MU will play against CH for community shield..looking forward for this game n hopefully MU will give their best performance..BEST OF LUCK UNITED..=)



Friday, July 31, 2009

..award & tag..

hye semua.....aku dapat award & tag for the first time...so, aku pun rajinkan lah diri isi semua yang dikehendaki...tgh bersemangat la katakan..hehehe...
peace no war yea..=)

senyum sokmo utk awet muda..hehe

kreatif ker...??

gmbr ni mmg cute..suka sgt...=D

Thanx for being my fren..!

loving is caring...=)


Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini – sis HEZZY AZRA..thanx sis..=)
  • seorang penulis novel yang sempoi...like it sis..=)
  • MU & Pep Guardiola fans like me...=D
  • has a lil cute girl just like her mom..hahahaha..
  • so obsess with cars and handphones...can i get one sis..??? hehe
  • Serious, focus & observant as well as suka berangan..=D
  • minat sangat tengok konsert esp Anuar Zain & M Nasir..rite sis..?

Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri .Memandangkan saya ni terlalu baru dengan dunia blogging, ini adalah award & tag yang pertama saya dapat..thanx a lot to sis hezzy...! so, ini adalah sebahagian fakta/auta mengenai saya...hehehe..


1) Enjoy tengok football game i.e BPL, Champions League, World Cup..terutama apabila melibatkan my fav team, Manchester United..sebab tu la saya sedey bila x dapat tengok MU live in Malaysia hari tu..hukhukhuk..
2) Sangat suka dengan no 205 since it’s my birthday..tambahan pulak saya share birthday dgn my fav footballer Iker Casillas and quite related with Becks too...hehe
3) Suka membaca esp novel n majalah ( MU special edition )...hehe..bley abeskan sebuah novel dalam masa 4 jam..=D
4) Merupakan anak sulong & bongsu..if u know me better, u’ll get it..hehe
5) Address blog, nfs205, merupakan singkatan my full name n my birthday..well, kn dh ckp td obses dgn no 205...hak milik mutlak tu..hahaha
6) Ada 4 org BFF since sekolah lg..activ5 adalah gelaran utk geng kami...miss u all..=)
7) Suka sgt abeskn masa melayan web social networking esp facebook, friendster and tagged...plus my fav forum, fsdevils.forums-free.com..well, MU fans thru & thru kn.. hahaha..
8) Habit yg satu ni teruk la jugak..suka sgt buat kerja last minutes esp assignment and revision for exams..huhuhu...jgn tiru ok, not good for ur health..(buat juga walaupun tahu..hahaha)
9) erm...,ape lagi eh..?? sy seorang gadis yang berasal dari Terengganu yang cukup suka abeskan masa tengok cite Jepun, Korea, Taiwan, Hong Kong & yg sewaktu dgnnya...sape2 yg ade cite best bley la share...hehe..

3. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
(5 orang dah la eh..sy ni baru lg & x aktif sgt nk blogging ni..so, x ramai kawan bloggers lg..huhuhu..)

1) Chunk...one of my BFF..
2) Syieda...mek chek yg suka sgt blk kg..lalala
3) Kak Ieda...akak sorang yg suka menyakat org ni..
4) Aisyah...saje nk suruh minah ni buat...
5) Rose Harissa..suka sgt lukisan yg kak Rose lukis..=)

Thanx to all..sudi2 la buat yer....=)

Thursday, July 23, 2009

..Konvo 16-07-09..

halluu semua....
sudah beberapa minggu aku x update blog aku ni...teramat sibuk dengan course registration hari tu..and then quite busy with the convo's preparation...prepare la sgt..hahaha...
now.., i'm quite free and have time to write here..definitely, i'm back for good..ahakz..
cite psl konvo hari tu.., quite interesting since i'm the first batch..everything is new..hehe...
n then, dapat jumpa dengan kawan2 yang sememangnya dah lama x jumpa...macam reunion gak ar walaupun x dapat nak bergambar dengan semua orang..and quite frustrated too because one of my best friends x dapat join the konvo...huhuhu...

congratulations to all...!
here, i share with u all some pics on that day...=)



Thursday, June 25, 2009

..xde keje mencari keje..huhu..

aku sekarang sedang kebosanan sebenarnya..xde ape nak dibuat..huhu..ade je sebenarnya tapi aku malas nak buat plus mata ku ini tersangat la mengantuk..so dari aku layan nota-nota yang akan buat aku tertido..,aku pun create la benda alah ni..hehehe....mmg btol2 xde keje la ni & sbg penghargaan utk diri sendiri yg minat teramat dgn team ni..plus sbg m'atasi kekeciwaanku sbb xdpt join kwn2 ku yg lain tgk MU live in Malaysia 18 July ni...hukhukhuk...frust yg teramat sgt..tp nk wat cmne kn..,ada hal yg xdpt di elakkan..kne blk kg daa...=(

so..korang semua..,enjoy the show yea...=)




and plus with dis one..my fav also...hikhikhik...


Monday, June 22, 2009

...Drag me to hell movie & Hanya Dia tahu novel...



hallllllllllluuuuuuuuu........salam semua....

erm..,dah lame aku tak update blog aku ni..hukhukhuk...x sempat dan tenet pun kadang2 buat masalah..so, aku jadi malas nak online...huhuhu....aku nak cite psl ape ye kali ni..???erm...,last week kn..,aku dan kawan2 pi tengok wayang..movie tu bertajuk ''drag me to hell''...seram n menakutkan kan tajuk ye..??? ngeee...well, jalan cite ye pun same la... seram dan mendebarkan..buat pertama kali aku tengok cite seram yang benar2 membuatkan aku hampir menjerit...dan cite ni juga berjaya buat aku tutup mata untuk adegan2 yg begitu mengerikan..huhuhuhu...tambah2 plak dengan sounds dier yg begitu gempaq dan nyaring seolah2 aku berada dalam situasi yang sama...aduyai..,mintak dijauhkan la dari tu semua..so..,pada kaki2 wayang n penggemar cite seram..sila la menonton cite ni..x rugi rasenya..hehehe....erm..,lagi satu pasal filem ni pada pandangan aku..,ade certain2 part dalam cite ni quite mengarut la dan lucu pn ade gak bile difikir2 kan..hahaha..and one more thing..,when i watched the hero of the film, i'll think of someone...one of my friends..his face quite similar maa...cant help it...hukhukhuk..



ape lagi yang aku buat last week..??? erm.., hah..dah alang2 aku keluar tgk movie tu kan..,aku pun singgah la sekali kt kedai buku...hehehe..aku ni memang hantu sikit dengan buku dan
sememangnya aku pantang tgk kedai buku ni..confirm aku nak masuk punye walopun aku x de niat nk beli ape2...tp akhirnya akan ade gak novel or ape2 aje yang aku rase menarik aku beli... macam hari tu, aku TERBELI novel penulis kesayangan aku..,aleya aneesa..hahahaha..TER beli la sangat..,padahal memang dah lame dah aku nak beli novel tu..,Hanya Dia Tahu.., cume xde kesempatan jer..dah alang2 peluang depan mata tu..,aku rembat jer la walaupun sebenarnya tengah kekurangan duit...hukhukhuk...yg penting aku dah dapat novel tu dan dah habis bace dah pun...hehehe..suke nye ati.....kuikuikui....ape yang dapat aku simpulkan..,novel tu memang best..
semua novel aleya aneesa aku cakap best..hahahhaha....tapi memang betul la.., novel yang ni memang menarik sebabnya aku ade keinginan nak ulang bace..hehe..bile sesuatu novel tu dapat buat aku nak bace lagi sekali, it means the novel is interesting...bagi aku la kan...hikhikhikhik...
ape yang best ye..?? erm.., plot novel tu menarik..,xde la meleret2 dan banyak konflik sangat sampai bley buat aku pening..pastu setiap bab tu ade kesinambungan dan bile aku bace aku rase seronok..,x sabar nak abeskan novel tu...hehehe..the last thing is the character's name..hahaha..
aku suke ngan name tu...zaen luthfi...nice one...;D


so..,kpd kawan2 yang sememangnya hantu novels bley la bace novel ni...enjoy bile bace.,xde la tensen2..hampir nk nangis la bace novel ni tp x sempat nangis pun..hahahaha....bagus gak menangis ni ye..org cakap sebagai terapi ketenangan..btol ker..??


Sunday, June 14, 2009

..erm..


morning semua..aku sebenarnya tak tahu nk tulis ape ni...bosan yang teramat la sangat..yelah, dah sepatutnya waktu untuk tido kan...tapi still berjaga menjadi 'burung hantu'..huhuhuhu...baru jer lepas baca united forum tadi..berjela-jela dah thread diorang..x terdaya aku nak habiskan semua thread tu dan dah x terdaya gak aku nak komen untuk semua topik yang diorang discuss. tapi aku memang enjoy baca apa yang diorang discuss tu..menepati citarasa dan boleh menambahkan pengetahuan aku tentang footy things yang sememangnya banyak lagi aku tak tahu...huhuhuhuhu........


selain tu gak aku temankan member aku duk menyiapkan assignmen dia...tolong teman jer la bukannya tolong buat yea..hehehe...tp ada share sikit2..ahaks..next sem baru aku ambik subjek tu..so, dat's why la aku relax sikit...huhuhu...erm..,tadi gak aku ade baca blog member aku cite pasal seorang ayah selepas dia tengok cite sucilah hati kt tV3 tadi...best gak cite tu tp aku tengaok separuh jalan jer..x sempat abes pun...hukhuk..teringat lak kat ayah aku...lagi 2 minggu kita jumpe yer...sayang ayah..=)


till then..,c u guys later...hargailah jasa seorang ayah ye kawan2..HAPPY FATHER'S DAY to all fathers in this world...=D

Friday, June 12, 2009

...frustrated..?? a bit la...

frust bercinta..?? hahaha..no la..sebenarnya pasal Ron move to Real...huhuhu..ekceli xde la frust sgt..,a lil bit la sbb dier kn one of the best players in da world..hukhuk...tp nk wat cam ne kan..dh dier nk move..maybe it's good for him and for the club.. there's pro's and con's in so many things...juz need to accept it..=) tp persoalannya skrg..,sape yg akn replace tmpt Ron..?? Karim Benzema, Frank Ribery, David Silva or Fabregas (perlu ker dia ni?)....??? ape2 pun SAF knows the best..maybe ade youngsters yg akn dibawa masuk to replace Ron..the most important thing he can play well and do well for the team..even MU will be more stronger without Ron...really looking forward to it..=D


Article from skysports.com..Opinion of Old Trafford legend Frank Stapleton;


Manchester United will become stronger if Cristiano Ronaldo does move to Real Madrid - that's the view of Old Trafford legend Frank Stapleton.

The Premier League champions have accepted an £80m bid from Real for Portugal winger Ronaldo, which would be a world record transfer fee should it go through.

Stapleton told Sky Sports News the decision will upset some fans but stressed that, as the high-profile departures of David Beckham and Ruud van Nistelrooy showed in 2003 and 2006 respectively, the club will march on.

"The finances are there," said Stapleton, who played for United from 1981-1987. "I'm sure they have looked around and they know who they want.

"The manager (Sir Alex Ferguson) won't have gone into this and said let's sell the player and then we'll look; they will have been looking for months and months.

"I'm sure a fair deal of that money will be used very, very quickly. Historically, when the top players have left Manchester United, the actual team hasn't been diminished in any way. It's gone on to be stronger again.

"I think the Champions League final will have opened Sir Alex's eyes as to what Manchester United need to do to stay top, not only in England but also in Europe."

Trust

Ronaldo was repeatedly linked with a move to the Spanish giants last year and Stapleton believes letting him go now may well prove the best thing to avoid another summer of speculation.

"It's an old saying that you don't keep an unhappy player," he said. "They had maybe a season when the player thought other things and maybe wasn't always focused but with his ability he's been able to get through and has still ended up as top-scorer at Old Trafford.

"I think the fans will be upset but they have had this before and they have learnt how to move on. The biggest thing of all is that they trust the manager; they trust him in the transfer market and they trust him with the players and they'll get over this fairly quickly.

"Some fans will be upset and other ones are going to say that it has always been the way that the club that if players are unsettled and they want to move, it's very rare that the club stands in their way."

Deal

Despite Ferguson's comment last December that he would not sell Real "a virus", Stapleton says he is not shocked by today's turn of events.

"I'm not really that surprised; for the last 12 months it has been one of those situations that has been accepted by the management a year ago to pacify Ronaldo.

"I think a deal must have been struck because during the last 12 months, speaking to a lot of supporters, they were all saying that they wouldn't be surprised to see him go this summer.

"People felt that an agreement was in place; the player then said he wanted to stay but with the team going for trophies I think that was to keep the press away from the story because people were getting fed up with it."

..demam oh demam...

well..,these past few days..,aku demam daa...x larat jer rase nk update blog..tp xde la teruk sgt demam aku...cuma selesema n batuk2 jer...payah gler nk tido...asyik batuk jer memanjang... kne pakse mkn ubat plak tu....aduyai..mmg jer mls nk mkn ubat...tp aku mkn gak last2 sbb dh x tahan dah...tu pun mkn panadol soluble tu jer...bukannye aku p jumpe doktor pun..i hate to eat medicine....hukhukhuk...demam2 pn maintain jer mkn sesuke ati aku...ais n mknn pedas2 mmg xleh tinggal...hahaha..tp yg sdey nye mase hari yg demam ala-ala teruk tu, ade orang marah minum minuman berais...so, hari tu seharian la aku x minum minuman berais...baru jer nak wat ubat...hahaha...tp syukur alhamdulillah la..,skrg dh okey sikit demam ni..cume ade selesema jer sikit2...hehe..

Monday, June 8, 2009

..balik kampung...

3 hari lepas aku balik kampung...cam bese la..,sampai umah around 5 o'clock..huhuhu...letih seh.. tp nk wat camno kn...aku gak yg nk balik..terime jer la..sebenornye xde special occassion pn..sje jer aku nop menghabiskan duit walaupun mmg tgh xde duit skrg ni..huhuhu..ape2 pun beh gak ar sbb dpt jupe my family n my kazen yg terlebey dr CNN tu,,..hahaha...sorry dude..! tp mmg btol pn dpt gelaran tu...byk gak cite baru yg dier cite kt aku...tu yg syok tu..gossiper no.1 btol minah tu sorang....tp gosip yg bek2 jer la..ader ker yg bek2 eh..? ade la kot...hehehe...nwey, thanx to her la...bley gak dpt update on sthg..,klu tak, mmg out-dated la aku...huhuhu..

selain tu.., ingatkan balik ni dpt la jupe ngn member2 tp xde kesempatan la pulak....cam bz jer...padahal free jer..hehehe..sebenarnya, nk ajk mek yah, mek daa n saadah kuor..tp masing2 ade hal.. mek daa jer yg free tp klu dh 2 org jer...x best laa..so, bek x pyh kuor..huhuhu....mek yah pi kenduri kawen sepupu yer..,siap dpt accident kecik2 dgr nye...huhu..kecian kt mung mek yah...sbr yer...saadah lak x bley kuor sbb mak yer baru jer kuor hospital...tu pn mak dier dh balik umah baru yer kabo kt aku....sbb nye aku msj ye mlm tu....klu tak, kompem sampai skrg aku x tau kot...ape2 pn..,semoga mak saadah cepat sembuh dan sihat selalu..amin...kepada saadah yg tersayang, tabahkan hati n bersabar banyak2 eh...=) ckp psl kenduri kawen kt atas tu..,teringat lak kt jemputan kawen yg byk kt umah tu...huhuhu..mmg btol2 musim org kawen la..aku bile nk kawen yer..?? hehehe...lmbt lg la kot...ahaks...member2 sekolah rendah aku dulu pn dh ramai yg kawen...x sgka btol la...congratz to all of them and may ALLAH bless all of them always..,here n hereafter...selamat pengantin baru & semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat utk sume yg telah melangsungkan perkahwinan baru2 ini... =)

Thursday, June 4, 2009

..persiapan hari guru..

salam sume...erm..,nk tulis pe yer..? xde idea la nk melalut ape....huhuhu...oh yeah..,dah tau dah nak tulis ape...hehehehe....semalam..,classmate aku ajak join dorang perform untuk teacher's day hari ini..,tapi aku nk p kls...so, aku x join la dorang...ape2 hal pun...,aku still support korang...caya lah korang sume...do ur best k...gambatte....hehe...sempena sambutan Hari Guru untuk INSTED ni., dorang perform short sketsa...ngeh ngeh ngeh....not bad la...walaupun hari guru dah lame berlalu & agak terlewat untuk menyambutnya...,masih lagi boleh di terima ok...jasa seorang akan sentiasa dikenang sampai bile2...hehe...

ni la antara barisan pelakon yg menjayakan sketsa tuu...=D


so, di kesempatan ni nk ucap selamat hari guru la kt sume guru2 di Malaysia ni...,kt cikgu2 yang pernah bagi ilmu kt aku...,bakal2 guru mcm aku ni (hehehe)...semoga terus tabah dan berjaya dalam mendidik anak bangsa agar menjadi insan yg berguna...insya ALLAH....semalam gak aku kne present utk subjek counselling skill..,ntah ape2 jer aku present...aku pun x bape nk phm topik tu..lagipun aku ni dh semamangnye kureng sikit ngn presentation skill ni..nervous jer bile nk kne present...aduyai...fening maa....tp,syukur gak ar, dah lepas dah sume presentation utk sem ni..however, there will be more next sem..huhuhu..erm...,mlm ni nk blk kampung...dah lame x blk umah..rindu la pulak..padahal baru jer sebulan..hahahaa...yg pasti x sabar nk blk....bley jumpe famili n kwn2...ngn kwn2 tuu, klu sempat la....huhuhu....till then, c u later...=)