Sunday, November 27, 2011

Harimau longlai terluka..

Salam n hye all..

ape kabar sume? Agak sunyi jantung hati aku nie..baru berkesempatan nak update..agak busy kebelakangan nie..;) muahaha..busy la sangat kan..yela, siapkan report sume, n then kena pegi kem 4 hari 3 malam, then, siapkan report lagi…walopun x buat sebenarnya..hahaha..busy kuar jalan2 n tido pun iye juga..ngeh3…

Stop all da merapu things la cik ana oi..tadi pegi dinner, kebetulan ada game kelayakan Olimpik, layan la kejap..kejap x kejap, sampai abes game jugak la kan..at first, quite impress la kan sebab Harimau Muda tengah leading 1-0..pastu tambah gol lagi..congrats to all of them at that moment..however, for da last 10 minutes memang sakit ati sgt..sume dah kelam kelibut main..fokus ntah ke mana dah..game yang sepatutnya our team boleh menang, tapi bg kemenangan percuma kat skuad lawan..sape yang x frust kan..dah la dalam tempoh 10 minutes je team lawan boleh score 3 gol..nampak sgt silap kat team kita yang dah longlai dan hilang fokus..seolah2 dah konfiden dorang dah menang sedangkan pihak lawan masih bermati-matian cari gol…huhu…

Ape2 pun, ni boleh jadi pengajaran kat team Harimau Muda nie pada masa akan datang..bukan kali ni je, keadaan hilang fokus ni berlaku..dah banyak game sebenarnya…macam mana ye nak bagi dorang nie stay fokus sampai ke akhir game..??? masing2 kenalah tanya diri sendiri kan..somehow, congratz to all la..semoga terus meningkat tuk game seterusnya..teruskan berjuang guys..!!!

Saturday, November 19, 2011

Time to relax, but...

Salam n hye all...

Alhamdulillah, dah abes dah study untuk tempoh 4 tahun..harapnya semuanya ok la lepas nie...case pesentation baru je abes semalam..somehow, all da reports and assignments dat are needed to be submit still incomplete... sepatutnya dah boleh enjoy dah..tapi biasalah kan..cik ana ni kan manusia yang paling malas..kerja bertangguh aje...huhuhu...

Semua keje tu mesti siap esok..pagi2 hari isnin dah nak kena submit..n then nak kena pegi Kempville Resort pulak...camping x penah nak abes..huhu...klu melancong kan best...muahaha...tapi xpela untuk dapat pengalaman kan bagus tu..positif thinking yea..;)

Ingatkan nak layan game Malaysia vs Myanmar petang nie..tapi tak tau la bleh tgk ke tak..huhu...ape2 pun, nak wish gud luck tuk semua players la...all da best ok...Malaysia Boleh gitu...hehe..till then c ya...:))

Friday, November 18, 2011

yippee...dah abes presentation..:)

Salam n hye all...

masa untuk nervous dah abes dah...sbb presentation dah siap dah walaupun x sesempurna yang diinginkan...feel so release actually because finally it's done..muahahaha....time to relax my mind for a little while...hahaha..sape nak join saya gi jalan2...? :)

semestinya banyak yg aku dapat dari case presentation nie...reality is totally different from theory..learning from experience is the best teacher...comments from da panelist is useful and beneficial in terms of giving advise and suitable techniques in coping with cases....:)

Malaysia ke Semi-final..


First of all, congratulations to Malaysia football team for winning the games against Indonesia last night...best of luck for da semis with Myanmar...just enjoy da games guys..!!!

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha...

Salam n hye all....

Jumpa lagi kita untuk entri hari raya nie..mesti korang tengah kusyuk beraya kan..?? ape2 pun, selamat beraya dan jangan sampai terkorban pulak ye..walaupun hari nie adalah hari raya qurban...sepinya raya tahun nie...yelah, cuti pun sekejap, jadi tak ramai yg pulang beraya ke kampung kalau nak dibandingkan dengan raya aidilfitri...tapi kalau ikutkan makna, raya aidiladha nie lebih bermakna kepada umat Islam sebenarnya...huhu..

Sebenarnya, xdela nak berceloteh panjang lebar..just nak merakamkan ucapan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA a.k.a HARI RAYA QURBAN a.k.a HARI RAYA HAJI untuk semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia nie...semoga raya kali ini membawa lebih makna dan peringatan buat kita semua...selamat berhari raya dan berkorban kawan2 semua...Amin...:))

Friday, November 4, 2011

Damn..terpengaruh sudah...!!

hye all....
hari nie tak mau cite panjang..just nak share this two songs..hailoh..,memang betul2 terpengaruh dgn those yg minat lagu nie...walopun agk lambat tapi bila makin lama dengar these two songs, makin tertarik pulak..hahaha.. dah jadi budak remaja sekolah lak sekrang rasanya...muahaha...

first song, Pokok by MUH feat Hazama....interesting song..!!


second song, cinta mukabuku by Najwa Latif...yg ni comey jer..hahahaha..


aku pilih vc nie sebab nak lirik sekali..hehe..tapi cinta muka buku punya official video lagi sweet...;)
enjoy guys..!!

Saturday, October 29, 2011

Gembira dalam Duka...

hye all...

abes sudah musim bola sepak untuk kali nie setelah berakhirnya final Piala Malaysia tadi...Tahniah buat Negeri Sembilan setelah menjuarai Piala Malaysia untuk edisi kali ke-85 nie..Hai-O malam nie memang menjelmakan miracle yg amat..sememangnya anda masih seorang yg terbaik..!! ape2 pun, TAHNIAH juga buat pemain2 Terengganu diatas persembahan yg menakjubkan itu..anda semua dah mempamerkan aksi yg menarik walaupun gagal membawa pulang piala yg diidamkan...

kenapa entri kali ni bertajuk gembira dalam duka...well, aku gembira sebab skuad UNITED menang game lawan Everton tadi walaupun sekadar 1-0..tapi 3 mata bermakna itu yg penting..agak duka disebabkan permainan yg ditunjukkan kurang memuaskan..huhu..dan semestinya dalam suasana sedih disebabkan kekalahan skuad Peteh Ganu Peteh..huhu...dengan kekalahan skuad Ganu nie diharap dapatlah menutup mulut2 longkang yg duk mengata skuad Ganu menang selama ini disebabkan ihsan org2 tertentu..player2 Ganu dah penat main berhabes-habesan kat tengah padang, korang kat luar sedap2 jer duk mengata dorang jual game eh..huhu..memang tersangat x patut...ape2 pun, next year ade lagi, n semoga musim akan datang menjadi milik skuad Penyu tanpa spekulasi2 yg menyakitkan hati....huhu..

Peteh Ganu Peteh..Good Luck Lads!!

Assalamualaikum n hye all....

Kurang 4 jam dari sekarang sepak mula perlawanan akhir Piala Malaysia 2011 akan berlangsung..mesti ramai peminat setia bola sepak tertunggu-tunggu perlawanan nie especially fans of Ganu n N.9...aku percaya dah ramai yg bertandang ke stadium Shah Alam untuk menonton aksi final nie..huhu..aku juga yg terlepas peluang buat julung2 kali ni sekali lagi...frust tu xyah cakap ar..ape2 pun aku doakan yg terbaik buat skuad Terengganu.. harapan untuk melihat Piala Malaysia dibawa pulang ke Terengganu sekali lagi amatlah tinggi sebenarnya...

*gambar ihsan FB Peteh Ganu Peteh....tq

hopefully, pemain2 dapat mengekalkan persembahan yg menakjubkan seperti di suku akhir dan separuh akhir sebelum ini..semoga pemain2 dapat menterjemahkan perancangan jurulatih Hj. Irfan Bakti dengan sebaik2nya selain mengharapkan keajaiban dan kreativiti dari skuad Peteh dalam menjana serangan serta mempertahankan kubu mereka dari dibolosi pihak lawan... ALL THE BEST LADS!!! 

Friday, October 14, 2011

Cuti2 bersama mereka @Pahang…

Assalamualaikum n hye all…

This week ai nak story pasal kisah ai pergi bercuti (iyelah sangat kan)..padahal jadi baby-sitter tuk anak-anak remaja yg nak main bola untuk kejohanan bola sepak sekolah premier…tapi x kesah la kan, janji ai pun dapat pegi jalan2 hilangkan stress yg semakin hari rasanya semakin naik nie..hukhukhuk…kiranya sambil menyelam kita berenang la juga kan…FOC gitu..sape xnak kan..?? lalalala…





Orait, cuti2 @Pahang nie selama 3hari 2malam..menarik la juga kan..dah la xde guru pengiring perempuan pun..well, only 4 of us sahaja girls, yg lain semuanya boys & men..huhuhu.haru betul la..dah la dorang nie pegi pun xde sebarang harapan, just to enjoy the tournament as well as to bermandi-manda kat Bukit Gambang Waterpark…budak2 nie memang la..tapi memang tak dijangka la, tetiba dapat masuk final kat tournament nie..dorang pun unbelievable..terkejut jer dgn keputusan yg tak disangka tuh…tersangatlah bertuah kot sbb ade cheerleaders 4 org nie walopun sekadar mendapat naib juara..compare ngn sebelum nie yg langsung x lepas group stage..muahahaha…

  

Well, dah penat nak celoteh panjang lebar..just enjoy few snaps yg sempat di rakam nie..hehe….boys over flower betul la…memorable experience anyway..:)



  
bye2 all...see yea...:)

Friday, October 7, 2011

what a boring day...

hye all...

sememangnya dah lama tak menghapdate my blog..quite missing it...hehe..well, no hot news to tell n story..so, better silence la kan...;)

ingatkan dis week nak balik ganu tapi terasa macam malas pulak..penghabisannya aku duk sorang2 kat hostel..huhu..xpela nak wat camne kan...luckily dis week students x balik, jadi xdela sunyi sangat...dat's another reason why i did not back home..klu aku balik dis week, xkn la next week pun aku nak balik lagi kan..? memang tak ar jawabnya..huhu...

ingatkan nak update story pasal lawatan ke kuantan baru-baru nie tapi xde mood la pulak..next time jer la update dat story walopun dah basi..ada aku kesah..? ni blog aku so lebih kurang my diary la kan..hehe..till then see ya...oh yea, siang tadi sempat jumpa Aidid Marcello sempena Soccer Kids kat kelantan..walopun x sempat snap gambar tapi dapat tgk live tu kira ok ler..hahaha.....


Tuesday, September 13, 2011

3 Kata sahaja....


Yeah..lagu ni ditujukan kepada mereka yang sudah lupa erti cinta
Hanya 3 kata sahaja
cukup besar maksudnya
Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta
(chorus)
Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut
Katakan ci..cinta ci..cinta kamu
Katakan ci..cinta ci..cinta
Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Di takdirkan berpisah
(rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan
Dengan mereka disisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga
Mempunyai bahu setia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihat lah di hatiku
Semua kasih terhimpun,
Dibiarkan terkurung
Jadi keluarkan
Sekarang luahkan
(korus)

Katakan ci..cinta ci..cinta kamu
Katakan ci..cinta ci..cinta (aku cinta padamu)

Wo aini..I Love You

Tuesday, September 6, 2011

Entry Raya - Pra-Hari Raya..:D

Assalamualaikum n hye all...

Dah lama x update kan blog nie..?? asyik tinggal bersawang aje...hehe..entri hari ni perihal aktiviti sebelum raya.. orang dah beraya, dia duk sibuk bercerita pasal sebelum hari raya pulak ye..hehe..just wanna share a story with u all..kenapa..?? sebabnya nak wat entri bersiri selepas ini..haha..koya molek jah...:D

...pelajar2 yang bersuka-ria sebab x belajar hari tu..


Ape yg pra-hari raya nya..?? Bukan persiapan hari raya ye kawan2 semua..ini adalah berkenaan majlis sambutan hari raya sebelum tiba masanya..hahaha..kisah ini bermula apabila..cewah...iye2 jer nak bercerita ye..xdela, sekarang ni kan aku tengah intern kat SIC nie..well, pengalaman pertama intern di sini beserta pertama kali menyambut hari raya sebelum tiba masanya..hehe..agak menarik sebenarnya sebab semua warga sekolah berpakaian hari raya..berbaju melayu dan berbaju kurung tradisi masyarakat melayu..(walaupun bukan baju raya sebenarnya..) :))

..nak ke mana tu cikgu-cikgu semua..??


Sebenarnya majlis nie lebih kepada sesi bermaaf-maafan diantara cikgu dan pelajar serta warga sekolah..jadinya mood hari raya dijelmakan lebih awal..tambahan pula sebagai peringatan kepada pelajar2 agar lebih memanfaatkan cuti perayaan dengan perkara2 yg berfaedah selain daripada bermain mercun tuh.. kiranya majlis serampang bermata2 la nie...hehe..dah penat nak taip panjang2..let's see few snaps about what was happening...:))


suka yer dapat duit raya?? cikgu senyum nak x nak aje..:D
hepi sungguh dia nie dapat kacau org ye..


nie dengar pesanan ker temenung nak balik kg nie...??

Tuesday, August 30, 2011

Salam Aidilfitri...yeah, dah rayer..:)

Assalamualaikum n hye all...

well, xde nak berleter banyok2 ari nie..pagi doh pung..nop tido plop..hehe..cumanya nop ucap selamat ari raye aidilfitri kat sume yg sudi jenguk dan baca blog saye yang dop seberape nie..harap2 nya sambutan perayaan tahun nie lebih bermakna dan membahagiakan berbanding tahun2 sebelum nie.. klu ade salah silap, terkasar bahasa dan silap tingkah tue, harap dimaafkan lah yea...kiranya 0-0 la deh...akhir kata, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN....:))




Sebab aku nie peminat setia MANCHESTER UNITED dan bersempena UNITED menang lawan Arsenal kelmarin..aku nak share la ngn korang pantun raya yg menarik nie..hehehe...rivals team len jgn nak menyampah lak yea..muahahaha...

MU lapan Arsenal dua,
Gembira hati tidak terkata,
Ramadhan hampir meninggalkan kita,
Menandakan Raya sudah tiba.

Rooney hatrick Young dua,
Satu dari welbeck park nani,
Org muda tinggalkan kota,
Pulang ke desa sambut Aidilfitri.

Fergie gembira tidak terperi,
Melihat de Gea save penalti,
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Salah silap harap dimaafi..

p/s...copy n paste sini plop..macam menarik jah..:)

Tuesday, August 23, 2011

Penyeliaan Pertama...


Assalamualaikum n hye all…

Pejam celik pejam celik dah hampir separuh jalan aku berinternship..huhu..dah 5 minggu rupanya tapi rasanya masih banyak yg tertinggal untuk aku catch-up dan seterusnya menghabeskan sesi intern kali nie..adoyai.. pening + kosong = serabut dah jadinya diri aku neh..nwey, hopefully I’ll be able to complete all the requirements needed for the last 9th weeks left.

Oh yea, semalam madam supervisor datang melawat dan supervised kitaorg..at first, rasa takut dan nervous la jugak kan..tapi bila madam dah muncul depan mata, automatically, dah tak rasa apa-apa.. feeling empty inside and out…terasa diawang-awangan jer..minda langsung x berfungsi..kebetulan pulak pada masa tu, ada sorang student ni a.k.a my client la jugak kan..tetiba memunculkan dirinya untuk wat sesi..ops..memang tak terkata la aku jawabnya..!! dah la dalam kepala memang tak ready nak wat sesi, tetiba datang pulak klien kesayangan nie..apalagi, madam kesayangan pun cakap la..”ok, good Farhana..i’ll observe your session today..”

Err…menggelabah ar aku jawabnya..luaran nampak jer cool and steady tapi padahal dalaman nie rasa macam nak pengsan aje..dah la x prepare satu ape pun.. well, willy-nilly kenalah juga wat sesi kan..kalau memang tak tengok, sampai sudah xtahu kelemahan sendiri kan..?? Redha dalam keterpaksaan ar jawabnya..hukhukhuk.. set-up la sesi dgn klien nie sambil diselia oleh madam..luckily, my client nie sporting and supportive..tak banyak ragam and karenah, jadi sesi pun ikut flow jer la walaupun dalam keadaan yang agak kritikal..all things happened spontaneously…Alhamdulillah, everything was fine..lega sebab sesi agak berjaya walaupun masih ada yang kurang..nampaknya lepas nie kenalah lipat-gandakan usaha lagi untuk penuhi requirement tu semua..
 

Well, rasanya tu jer kot nak berkongsi ngn korang tuk hari nie..next time, I’ll story again ye..hehe…till, then see u guys…tak sabar nak bercuti walaupun setakat seminggu aje..macam x puas aje duk kat umah seminggu tu..xpe2…lepas abes intern nie boleh duk rumah lama2 ye cik ana..dun worry, insyaAllah..:))
 

Saturday, August 20, 2011

Raya Semakin Terasa....

Assalamualaikum n hye all...

Lagi 2 minggu nak raya..mood raya pun dah semakin terasa apabila lagu-lagu raya berkumandang dengan rancaknya di saluran radio tempatan...malahan baru seminggu puasa, lagu raya dah ada untuk pendengar sekalian..memang tak patut..yela kan, kot iye pun nak raya, agak-agak la..puasa baru seminggu, tapi putar lagu raya macam lagi seminggu nak raya...mencemar kemuliaan bulan ramadhan aje..huhu..

Well, tu berkenaan lagu raya yang bersiaran kat radio, sekarang ni nak cakap pasal shopping lak..yelah, last week kan aku turun KL..ingatkan nak shopping tapi akhirnya niat terkubur begitu saja bila melihat keadaan shopping complex yang dipenuhi dengan insan-insan yang tersangat gilakan shopping..huhu..( FIY, aku bukanlah seorang yang gemar bershopping melainkan apabila perlu sahaja..) memang pening giler ar tengok keadaan tuh.. baru seminggu lebih BERPUASA, tapi ramai yang dah memenuhi shopping complex untuk persediaan hari raya..hailoh...betul2 menakjubkan rakyat Malaysia neh..

Memandangkan semalam kat sini cuti, aku pun ambil peluang neh keluar ke pusat membeli-belah untuk melihat suasana dan mungkin juga membeli untuk famili kat umah...bukan untuk diri sendiri ye..diingatkan sekali lagi, aku bukanlah jenis yang suka bershopping...huhu..jadinya kalau ade TERbeli sesuatu tu memang ajaib la..hahahaha...(memang dah TERbeli sesuatu dah pun..ngeee...)

Well, sebab TERbeli barang tu sebenarnya suasana kat shopping complex tu agak tenang dan tidak serunsing serta sesak seperti di KL...dat's why la aku bleh TERhulurkan ongkos kat cashier tuh..muahahaha...pandai aje cari alasan...mengarut lak tuh..ape2 jer la NFS oii....janji dah selamat dah baju raya untuk anak buah aku tuh..pening kepala memilih...hukhuk...balik ganu sambung shopping tuk parents la pulak..tuk diri sendiri memang xdela gamaknya..hahaha...

Friday, August 12, 2011

Langsung takde pertimbangan!!

Assalamualaikum n hye all...

dah lama tak update n menulis rasanya...tetiba hari nie terjadi sesuatu diluar jangkaan, so nak kena luahkan juga untuk kurangkan rasa sakit hati dan bersihkan fikiran yang tengah serabut nie..lebih2 lagi dibulan puasa yang mulia nie..memang ar x elok nak mencemuh orang tapi memang dah tak tahan dowh..sakit ati jer..mintak pertimbangan benda simple pun jadi complicated...

ape cer..? huhu..tadi pi la kat ofis hostel kan..xnk la bgtau hostel mana nantikan buruk2kan nama hostel nie pulak..confidentiality itu penting ok walopun sakit ati..huhu...alkisahnya, tadi aku gi la ofis nak pinjam kunci bilik.. bukan nak pinjam lama pun, 5 minit jah..tapi langsung xnk bagi..x considerate langsung..(err..tuk makluman sume, sekarang nie cuti sem ye..:D) 

back to da story, akak ofis tu cakap x boleh..n then tak lama lepas tu dia cakap mintak izin dengan principal dulu, klu principal bg then dapat la...jenuh gak la merayu..bukannya takde alasan kukuh..ade jer..yela next sem aku bukannya duk hostel..takkan nak tinggal barang2 tu camtu jer..for sure klu aku wat LOC, akan ade student masuk utk ganti kekosongan yg ada tue.. pastu nanti aku gak yg kena sbb kunci loker n tinggal barang dlm bilik..huhu..for sure kena compound la..

lepas dah jenuh merayu n kuar air mata nie baru la bagi..tu pun lepas aku cakap principal bg izin...klu tak, memang xkan dapat sampai sudah la..tunggu ajer surat compound ar buka sem nanti...huhu...pe2 pun terima kasih kepada yg atas sbb bg kebenaran dan memahami keadaan aku yg tgh terdesak nie...really appreciate it..kepada kakak ofis tu, jangan lah berlagak sangat dengan student..dah la sebelum aku tu, dah ade student yg kena dgn dia..orang nak berurusan dia wat acuh tak acuh jer..baik duk umah jer klu cam tu..pe daa..

ok ar, tu je tuk setakat nie..walopun ade lagi yg x terluah..tapi tak nak la lebih2 dibulan puasa nie..dah kurus dah puasa aku sebab duk kutuk orang...huhuhu..c ya..i'm in da bad mood ok..!!


Sunday, August 7, 2011

Back to school....

Assalamualaikum n hye all..

berjumpa lagi kita..well, hari nie mcm biasa dah back to school..yela, Kelate kan hari Ahad dah sekolah..penatnya ya ampun..dah la malam tadi baru sampai dari Terengganu..huhu..penat lagi memenatkan lah.. malam tadi dah la penat menunggu..haru betul la..

well, dah bercuti 2 hari kat umah terasa macam dah xmau balik Klate semula doh..malas yg amat..duk umah memanglah nikmat terutama di bulan puasa ini bersama famili tersayang...lagilah terasa xnak balik..tapi nak wat camne kan, nak tak nak kena lah balik juga...nak abeskan ape yang tertangguh..dah x sanggup rasanya...cuma harap cepat abeskan jer skrg nie..segala macam perasaan ade..bercampur baur kesemuanya...

ape2 pun, kembali mengadap students kat sekolah nie..hailoh, macam2 feel dorang neh...sume ade..pening nak kena layan n adapt with circumstances....dah la klien x dapat lagi nie..dengan report yang dah banyak menunggu..memang letih dan memeningkan..huhu....till then, bye..to be continued..!!

Wednesday, August 3, 2011

Internship..new experience and environment!!

Assalamualaikum n hye all...

jumpa lagi kita hari nie..alhamdulillah, dah 3 hari kita semua menjalani ibadah puasa..pi terawih tak nie kawan2..?? hehe...tanya kat orang pulak..diri sendiri tu xnak tanya ker..?? muahaha..

well, my internship dah berlalu nak dekat dua minggu..baru hari nie berkesempatan nak mencoretkan ape yg terjadi kat sekolah nie..huhu..what can i say...?/ boys school..different environment of course..but da most important thing it is more challenging and difficult to handle..so hyperactive..!! fening maa...

macam2 perangai boleh tengok...klu dah all boys tu, perasaan malu n segan memang dah xde dah..dorang nie memang selamba badak jer klu nak betul2 kan baju or seluar...nak landing kat mana2 pun ikut sesuka ati n selesa dia jer...dalam kelas xyah nak cakap la..terlentang sana sini..pening betul..jenuh nak mintak dorang duduk betul2 and bersopan..hadoyai..!!

pe2 hal, harapnya semua berjalan dengan lancar..all da best ya nfs..:))

Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan Datang Lagi..happy fasting!!

Assalamualaikum n hye all..

ketemu lagi kita..udah lama rupenya x update ini blog..huhu..tersangatlah tidak sempat sekarang nie..busy dowh.. ape2 hal..hari kedua puasa nie sempat la luangkan masa nak beronline untuk seketika..mau juga tau berita terhangat sekarang nie..muahaha..

well, Ramadhan kali ini aku berada di negeri Kelantan okey..adakah perbezaannya..?/ semestinya la..2 3 tahun kebelakangan nie puasa kat KL..tahun nie kat Kelate plop..pengalaman yg berbeza dengan persekitaran yg berbeza but masih dengan kawan2 yg sama..

syukur alhamdulillah, xdela keseorangan kan walopun terasa rindu nak berpuasa kat umah dengan pelbagai juadah yang menyelerakan..waa..tetiba rasa sedih lak..hopefully hujung minggu nie dapat ler berpuasa kat umah..hehe..x sabau rasanya..;)

akhir kata, selamat menjalani ibadah puasa untuk semua muslimin dan muslimat..tingkatkan amalan dan kurangkan kontroversi n provokasi di bulan yang mulia nie ye..selamat beramal kawan2 semua..:)) 

Tuesday, July 12, 2011

DVB is always the best!!

hye all..

tonite another story of DVB..sorry guys..dah lama x story mory pasal dia..dan tetiba lak dapat tgk one of his best performance..miss all of his performance during his time with MU..huhu..da very superb corner kick from him..enjoy..!!

by the way, his daughter name is Harper Seven Beckham...huhu..what a name..nasib baek tak tambah twentythree as well...ape2 aje la, asal kamu bahagia ye abg david...muahaha..

Monday, July 11, 2011

DVB's happiness...

Saje nak share ngan korang..dah lama x post something related to him kan..jadinya nak la share this news with all his fans around the world...ahaks..!!

 

David Beckham and Victoria dah tambah ahli baru in da family since Victoria has given birth to a baby girl.. Congrats to them la..finally ade gak heroin dalam family after those three heros..macam mana la rupenya dat baby girl kan..nak tunjuk pic pun xde lagi..same2 la kita tgk nanti ye..


till then, c u guys..intai2 ler fb DVB kot2 ade pic nya..klu agak2 jumpa gambar baby tu nanti share la yer..muahaha..

Sunday, July 10, 2011

Done with Practicum & Presentation..but..??

Assalamualaikum n hye all.. 

Alhamdulillah i have done my practicum and case presentation. well, i did not really know what i have presented actually..hehe...theories should be applied well with the case but for my case..?? err..there is theory but it still inadequate i think..need to improve more..huhu..

done with presentation, now need to settle all the report things and case write-up..dah lama nak kena setel sebenarnya..tapi baru malam tadi start buat betul2..ape nak jadi ntah..nie pun relax jap sblm sambung balik.. resting for a while with milo..muahaha..jom minum..:) 

in a nutshell, practicum experience was awesome but still lots need to be improve for my internship end of this month.

Monday, June 20, 2011

Stanza Cinta, drama bersiri terbaru di TV3!!

Hye all..

Nampaknya Aaron Aziz dah jadi fenomena semula la..dulu dia pernah memonopoli drama2 di stesen tv selepas drama Emil Emilda..skrg, selepas Nora Elena, nama Aaron laris bagai pisang goreng panas..nampaknya sebuah lagi drama bersiri lakonan Aaron Aziz iaitu Stanza Cinta bakal menjadi sebutan.. walaubagaimanapun, Shaheizy Sam tetap dihatiku...hehehe..:D 

Jom, sama2 kita layan cite Stanza Cinta di TV3...:)  sikit sebanyak pasal Stanza Cinta di bawah ye..

Amni Sorfina(Ketenangan yang suci)…seindah namanya seindah itulah peribadinya!! Dia hanyalah seorang wanita akhir zaman yang sedaya upaya untuk menjadi solehah. Namun..jalan yang terbentang dihadapannya selalu berombak dan tidak pernah tenang. Ujian itulah teman baik yang selalu mengikutnya kemanapun dia melangkah.

Sehingga pernah dia merintih hiba, “Ya Allah...apakah tiada yang namanya bahagia itu untukku didunia ini?? Kenapa hidup ini sering tidak menyebelahi diriku? Andai dengan segala derita ini Engkau ingin menghapuskan segala dosa-dosaku, alangkah ringannya penderitaan ini. Andai dengan derita ini Engkau ingin selamatkan aku dari neraka-Mu dan memasukkan aku kedalam syurga-Mu yang kekal abadi..alangkah indahnya penderitaan ini”

Irfan Ikmal - “Amni itu seorang bidadari yang sangat lemah lembut dan penyayang...namun dia seorang yang tegas. Amni seorang wanita yang suka menangis dan mudah tersentuh hatinya...namun dia seorang yang sangat tabah!! Amni seorang Hawa yang mempunyai cinta yang begitu besar buat Sang Adamnya….namun dilindungi ia disebalik prinsip-prinsip yang dipertahankannya. Amni menunjukkan cahaya ketika aku teraba-raba dalam kegelapan. Dialah yang membuatkan aku mampu tersenyum dengan cintanya…juga dengan cinta Tuhan yang diajarkannya padaku”

Taufiq Imran, Bandung Indonesia – “Subhanallah…Amni adalah sosok wanita solehah yang ingin aku jadikan zaujah disisiku. Aku membutuhkan dukungannya sebagai peneguhku, aku membutuhkan doanya untuk kehidupanku, aku membutuhkan senyumnya untuk mengatasi kesedihanku...dan aku juga membutuhkan dirinya untuk membuatkan hidupku menjadi sempurna. Aku ingin selamanya melalui lorong-lorong dakwah ini ditemani zaujah yang seindah dirinya…Aku sungguh mencintainya kerana Allah…..”

Delay: Skuad Penyu Champions!!

Assalamualaikum n hye all...

first of all, maaf ler u all sume..walopun berita nie agak ketinggalan, aku nak wat entri gak..yela, team negeri kesayangan aku kan..mesti nak wat memori gak kan..hahaha.. 


ok, skuad PENYU menang FA Cup lagi kali nie..tuk kali kedua..tahniah tuk pemain2 sume yg bertungkus-lumus dan berhempas-pulas menamatkan permainan dgn jayanya..hehe..hopefully, korang sume bley la tingkatkan lagi prestasi tuk baki perlawanan liga yg sedang berlangsung nie..:))


tadi tuk skuad bola sepak, skrg tuk atlit2 sukma Ganu lak..tahniah ye tuk atlit2 yg berjaya memungut medal emas yg seterusnya membolehkan negeri terengganu bergelar juara tuk 3 tahun berturut2..hatrik tuh..terbaek ar korang neh...CONGRATULATION GUYS!!

Sunday, June 19, 2011

Selamat Hari Bapa...

Assalamulaikum n hye all...

first of all, nak ucap selamat hari bapa tuk sume kaum bapa di dunia nie..x kiralah kamu panggil ayah, abah, daddy, papa, walid..selagi bergelar seorang bapa, penuhilah tanggungjawab kalian dengan sesempurna mungkin yer..dan buat anak2 sekalian, hargailah pengorbanan seorang bapa yer..:)

well, x semestinya kita hargai dan sayangi ayah kita pada hari bapa sahaja..benda nie sepatutnya dilakukan hari2 ye kawan2..so, tuk my ayah, Sulong bin Salleh, selamat hari bapa...sayang ayah sangat2 dan terima kasih untuk segalanya...klu tidak keranamu, mungkin aku tiada disini pada waktu ini..huhu..sedih lak tetiba..

oh yea, petang tadi pi OU ngn dayah n syieda..well, memang kebetulan yg baek hari nie..kenapa.? sebab dapat jumpa dgn pelakon kesayangan ramai Aaron Aziz n family tadi..hehe...suka sangat2..dorang tu sweet la..sebenarnya Aaron ade kat situ sempena hari bapa bersama Oreo..Aaron jadi jemputannya..

sempatlah amek autograf dia kan..tapi xdapat nak amek gambar ngn dia sbb xde kamera time tu..huhu..agak sedey..:( xpe, next time aje la klu ade rezeki..nwey, jom layan cite Stanza Cinta lakonan Aaron kat TV3, setiap Ahad jam 9 mlm.. hehe..till then, c ya..:))

 

Tuesday, June 14, 2011

Chipsmore..sekejap ada, sekejap xde..:D

Assalamualaikum n hye all..

alamak aii, dah lama rasanya tak update blog neh..kekangan masa yang tidak mengizinkan ye kawan2..haha.. iye2 jer mu neh cik hana oii..macam orang nak baca sangatlah ape yang mu melalut neh..AAK ok..ahaks..!!

tetiba hari nie terasa rajin lak nak update..well, setelah cbox lama dibuang, aku dah ganti ngan yg baru..muahaha..macam terlebey rajin lah pulak kan..godek punya godek..kaler classic juga jadi pilihan..hitam putih dihatiku okey..hehe...amacam ok tak..??

nak cite tu jer sebenarnya..next time kita bebel panjang lebar lagi yer..mood x bpe nak betul sebab hidung yg tersumbat akibat selesema yg duk menyerang neh..bukan stricker bola jer tau menyerang ye kawan2..virus2 pun tau menyerang mangsa2nya yg lemah..eceh wah..pandai2 aje..k la, till then, c ya...daa..:))
 

Sunday, May 22, 2011

Aishiteru guys..!!

tadaaa....mai kita layan lagu nie..hehe..tetiba terminat ngn lagu nie pulak..best jer dgr...enjoy..:)

Saturday, May 21, 2011

When 20.5 turns to 25...!!

Assalamualaikum n hye all..

Alhamdulillah..tahun nie sekali lagi aku diberi kesempatan untuk terus bernafas di bumi bertuah ini on my special day..thank you Allah for da chance and opportunity..big thanks to all my frens for da birthday wishes..luv u all..!

well, xnak bebel panjang2 kat sini..xbpe nak suka kena bebel kan, so,aku paham korang pun mesti xsuka gak kan..nak baca pun  malas bila entri pjg2 ye..so, make it simple jer yer..padahal malas nak menaip..muahaha...:P

just wanna wish hepi birthday to me..haha..no la..yg tu dah mention kat fb..skrg nie just nak wish hepi birthday to my all-time-favorite Spanish keeper, Mr.Iker Casillas and DJ Sinar, Krill Rashid since they share birthday with me..ai like..muahaha..ops, another one is Chelsea keeper, Peter Cech..walopun x minat Chelsea, but he shares something similar to me..hehe...peace yo..;) 

Friday, May 20, 2011

Ai Love You....:)


Anda sememangnya HEBAT dan berhak menjadi HEBAT. Apa yang anda hanya perlu lakukan ialah kenali diri anda, gilap dan serlahkan potensi yang telah anda kenalpasti serta perbaiki perkara-perkara negatif yang terdapat di dalam diri anda.
 
Bersama dengan ilmu serta tunjuk ajar daripada mereka yang telah berjaya, buat plan-tindakan dan bersungguh-sungguhlah melaksanakan plan-tindakan anda itu. InsyaAllah, berkat usaha anda yang berterusan yang tidak mengenali istilah putus asa serta doa yang tidak putus-putus kepadaNYA, anda akan berjaya memperolehi apa yang anda angani dan citakan. 

Sedikit mutiara kata untuk dikongsi sebagai perangsang kepada anda yang HEBAT ini:
 
"No matter how bad it is and how bad it gets, you're going to make it."

"Winners never quit, quitters never win."

Tuesday, May 17, 2011

yeah..thanks tonton..ahaks..!!

assalamualaikum n hye all...

at last..,berjaya jugak diriku login kat tonton..setelah 2 hari tunggu..huhu..penat u, ai tunggu...tunggu ape..??? well, tunggu nak tengok cite Nora Elena..finally, bley gak ai tengok dengan amannya..muahaha...

my comment...??? well, memang terbaek ar...suka sangat ngn lakonan Aaron Aziz yg sempoi plus selamber itu... betul2 real la..hehe..Siti Saleha pun not bad la..walopun agak frust sebab ade adegan yg di olah tapi bolehlah kan..xkan dia nak copy 100% dari novel kan..kenalah olah n edit balik tuk sesuaikan dengan keadaan..iye tak..?? 

hahaha..melebih2 lak komen ekau ye cik hana oi..nwey, thanks ye admin tonton..hehe..c u guys..!! marilah sama2 kita menonton cite Nora Elena nie ye...menarek u..ahaks..!! peace yo..:))

Sunday, May 15, 2011

Nora Elena..adaptasi novel Kasih yang suci..

Assalamualaikum n hye all... 

entri kali nie pasal drama bersiri terbaru kat slot akasia di TV3..Nora Elena, drama bersiri adaptasi novel terlaris karya Meen Zulaikha, Kasih Yang Suci..memang terbaek ar..memang dah lama sebenarnya tunggu cite nie..tapi agak frust nie sebab x dapat tengok walau satu episod pun lagi..huhuhu...
.
nak tengok online kat web tv3 pun xleh sebabnya xleh nak log in..adoyai..macam mana neh..?? sabar jer la..tengok dia punya promo dah tertarik nak tengok..tambah2 lak OST untuk cite nie best didengar..layan aje la...waa....tolong la bley log in akaun tonton tuh...mau tgk ini drama lorr...hukhukhuk..nwey, enjoy da promo jer la wat masa nie..huhuhu.. 

  

Saturday, May 14, 2011

19th League Title..Congrats Lads..!!

Assalamualaikum n hye all...

selamat bergembira dihujung minggu ye..terutama tuk sume UNITED supporters ok..hehe..yela, semestinya bertambah hepi sbb UNITED dah menang liga untuk kali ke-19..berjaya melepasi kegemilangan pool kan... hooyeh..GLORY-GLORY MAN UNITED...congrats lads for da gud job..!!! 
well, aku agak frust sebenarnya sebab x tengok game nie tapi xpelah...yang penting UNITED is da CHAMPION now....muahaha...ingatkan turun gi kafe tadi nak tengok game nie, tapi rupe2nya dah ramai yg menunggu tengah tengok AF..alahai, memang musnah sudah la harapan nak tengok bola..huhuhu..

dah alang2 aku dah turun kan..aku pun layan gak la AF tue..hahaha...Hazama memang mantap..aisey, tetiba terminat lak ngn dia neh...wakakaka...k la, malas ar nak merapu panjang2..entri sebelum dah penat dah membebel..hehehe...till then, c ya guys..:)

Saya, dia, & mereka…

Assalamualaikum n hye all…

Ok, let’s start with what I’ve done this whole 2 weeks in school..well, as far as I am concerned, things went smoothly even though I did not get a hold a client for the time being..still hoping that I’ll get one by the next week..yelah, aku ade lagi 5 minggu kat skool tu dan aku perlu kejar 70 hours session..memang akan pening ar kepala aku jawabnya lepas nie…arghhh….!!!!

Pengalaman kat sekolah tuk tempoh 2 minggu nie memang haru ar..macam2 jadi..even masa hari pertama sampai kat sekolah pun aku n partner dah ade masalah..ok, jangan fikir bukan2 ye..nie masalah sesat mencari pintu masuk sekolah..adoyai, lawak pun iye juga..padahal sebelum2 nie dah penah survey dah sekolah nie..boleh pulak tertawaf sekolah nie sebab x jumpa pintu masuk..hailoh, basah gak la ketiak neh waktu..

sampai2 aje dah pukul 7.30..budak2 dah masuk kelas dah..nak tambah haru, cikgu disiplin ade kat gate sekolah sebab tunggu budak2 lewat..ish3…malu2..tapi senyum aje la kat cikgu.. sib bek muka pun boleh tahan kan..n then xdela kerek semacam kan..pe2 pun, Alhamdulillah selamat sampai juga…hehehe

Pe lagi ye..?? hah, kali nie pasal transport lak..almaklumlah, aku nie org susah kan..wat praktikal nie xde la nak bawak transport sendiri..kerajaan dah sediakan transport awam kan..kita guna aje la..iye dop..? haha..poyo la ko neh cik anna oi..kita sambung cite ye..memandangkan bas rapid yg xbpe nak rapid tu x masuk uia di cuti2 nie..terpaksalah aku nek teksi..adoi, memang haru ar macam nie klu tiap2 pagi kena kuarkan 12 hinggit tuk teksi jer..org dah ler tgh kering skrg neh…

FIY ye kwan2 loan tiada sepanjang praktikal ini..betul2 dapat tajaan kakanda dan pama tersayang aje..jadi belajarlah untuk berjimat..huhu..nampak gayanya abes praktikal nie kurus kering ar aku sebab x makan..bagus gak tuh..dah lah berat makin bertambah neh..muahahaha…

so, kawan2 kalu rasa2 nak pegang or nak dapat elaun time praktikal pilihlah bidang selain perguruan ye…haha..jahat betul la aku nie..bknnya nak ajak org jadi cikgu tapi pi larang pulak..parah betul la..ngee..:D

well, perihal budak2 sekola aka pelajar2 terchenta lak..adoyai, yg nie lagi fening plus memeningkan…err, xde ar fening sangat sebenarnya..hiperbola jer lebih..haha…well, budak2 remaja biasalah kan..macam2 ragam yg ada..ish3..budak2 zaman sekarang..form 1 pun dah pandai flirts with cikgu2 u know..dah la majority dari mereka tuh lagi tinggi dari aku..ish3…

yang lawak x hengat nak tau dorang buat ape..?? klu ikutkan hati nie, nak jer hempuk2 sorang demi sorang., tapi alahai kiut lah pulak dorang neh..hahaha..cikgu jangan lebeh2 naa…:P back to da story,..boleh pulak dorang neh org tengah bagi arahan kat depan tapi dorang jalan2 tawaf satu kelas pulak..bila sampai jer tepi aku duk diam2 kat situ..

nak tau dorang watpe..?? UKUR KETINGGIAN ye kawan2…adoyai..aku tau ar aku nie lagi kecik molek plus kiut x hengat kan..tapi agak2 la nak wat acara mari-kita-ukur-ketinggian pun kan..hello, I’m teaching u here..!! huhuhu..nak marah lebih2 x sampai ati la pulak..

ape lagi ye gelagat dorang..?? haa, sekarang nie tgh exam pertengahan tahun..so, ade satu hari tu aku kena jaga kelas exam..form 5..ingatkan time exam dorang bolehlah duk diam2 kan..upe2nya langsung tak memahami waktu exam..korang bayangkan, tgh2 jawab exam tu dorang boleh bersembang dgn kawan sebelah..

yg lain pulak ade yg siap berjalan2 dari tempat duduk dia kat belakang kat kawan dia kat depan..huhu..inilah pertama kali aku melihat situasi seperti ini..dah penat dah aku mintak dorang duk diam dan jawab paper dorang tuh..tapi langsung x boleh pakai..

adoyai..memang haru la budak2 zaman sekarang nie..mungkin aku nie baik sangat kot..so, dorang pun main2 jer..hukhuk..sedih la tengok dorang macam tu..tak serius langsung..aku pun pernah buat gak dulu tapi xdelah sampai macam tu sekali nak meniru kan..senyap2 sudeh..ahaks..!!

well, sampai di sini saja kisah aku, dia, dan mereka yer..till then, c ya next time..daaa…take care sume.. moral of da story, be firm yet sporting with ur students..:)


Monday, May 9, 2011

Believe..da 19th is coming..!!

Assalamualaikum n hye all..

morning everyone...x tido lagi..?? sila melelapkan mata korang selepas baca entri ini ye..hehe...well, mata pun dah ngantuk nie, esok pun nak kena bangun awal..so, i'll keep it short ok..


nwey, United menang lagi n da 19th league title is coming to OT soon..waiting for dat moment..congrats lads for da wonderful performance just now...exciting and fascinating job is done guys..!! thanx Chicgarito n Vidic for da awesome goals..like it so much..well thanx to ji sung n giggsy as well for da brilliant passing..:)

Sunday, May 8, 2011

For special someone...!!

Assalamualaikum n hye all…

we meet again in virtual and blogging world..:) hopefully, sumenya sihatlah ye…sempena hari yg baik dan berbahagia hari ni kan…mesti ramai yg x sabar nak celebrate mother’s day with ibu masing2 kan..

first of all, aku nak ucap selamat hari ibu untuk semua insane yang bergelar ibu, mak, mama, umi, and mummy in this world..especially goes to my mak, Fatimah Mohamad kat umah nun..Selamat Hari Ibu mak..sayang mak selalu..thanks for everything and be there for me always…muahh..muahh..muahh..

to all of you, hargailah ibu korang sume sementara beliau masih ada..buatlah apa yang termampu untuk beliau selagi masih ada waktu..jangan disesali apabila beliau sudah tiada di depan korang sume..:)

Thursday, May 5, 2011

Wembley on 28th May...lalala

Assalamualaikum n hye all..

dua tiga hari menyepi, kini aku kembali lagi..muahaha..macam penting sangat la kan..:D dua tiga hari macam2 perasaan ade..almaklumlah praktikal untuk kali pertama..huhu..penat gak la walaupun xde klien lagi...aku xdapat bayangkan bila dah ade klien nanti for sure lagi penat dan memenatkan..ngee..~~ next entry la cite pengalaman praktikal kat sekolah bandar besar neh..hehe..

ok guys, hari ni nak cite pasal my favorite team, MU, yg telah berjaya ke final UCL on 28th May nanti..hehe... walaupun tak tengok game malam tadi, tapi bila tengok result tadi memang happy la..4-1 tu..layak ngn aggregat 6-1..memang terbaek ar...n then tengok tarikh lak time cuti sekolah..berganda2 pulak la happynya..sebab ape..?? 

yelah, boleh lah aku tengok final nie..hehe..nak gak tengok United balas dendam tuk final UCL kali ni sbb bertemu team yg sama, Barca..:P tapi masalah gak ngn tarikh ni sebenarnya..yelah on 28th May, rasa2nya pagi Ahad kan..?? hopefully memang iye la kan..bukan ape besh sikit aku nak tengok..xdela nak rushing cepat2 nanti tuk balik umah..muahahaha...

till then, c ya..i'm in happy mode ok..:D

Monday, May 2, 2011

Episod baru telah bermula..

Assalamualaikum n hye all..

dah lama rasenya x update blog neh..rindu la pulak walopun xde sape yg baca..muahaha..ape2 aje la..okai, dis week dah start kembali zaman persekolahan ku..well, dis time i am not a student, but i am a teacher..huhu..

starting tomorrow my routine will change..kena bangun awal pagi okey tuk catch up bas n tren...memang terbaek ar pasni sebab kena bangun pagi..almaklumlah, sebelum2 nie bangun pagi jugak tapi lewat sikit la..kali ini terlebey awal kena bangun ok..muahaha...

hopefully, everything will be fine...wish me luck ye kawan2 sume...:)

Sunday, April 17, 2011

Dah terlepas satu piala..hailoh..T.T

Assalamualaikum n hye all..

baru jer abeh tengok game Semifinal FA Cup..hukhukhuk..frustrated yang amat neh..kenapa semua ini harus terjadi dikala ini..?? waaaaaaaaaa..............xtau nak citer ape lagi dah..layan perasaan sedey seyh..dah la kalah ngn rivals jiran tetangga..plus kena maen 10 org pulek...sungguh lah menyayat hati...

kan dah terlepas satu piala yang sepatutnya menjadi milik team kesayangan aku neh..aisey man..but, it's ok..there is still two cups in our hands..if they manage to control da games after this, the UCL and BPL title will belong to them..looking forward to that...best of luck lads..!!

overall, game tadi ok jer sebenarnya..thanks a lot to VDS coz banyak sangat dia save ball..kalau tak, mau lagi banyak bolos kot...both team played very well..perhaps, there was no luck for United tonite..there were so many chances for them to score actually, but they failed to finish it well..huhuhu...

defend dah cantik dah, tapi tersilap step sikit and maybe miscommunication between them sikit at that time, sebab tu bley gol tuh..terasa sakitnya hati bila tengok gol tu...as i said earlier, dorang dah buat yg terbaik, tapi xde rezeki di situ..pasrah aje la..malaslah nak ulas banyak2...buat tambah sedey jer...pe2 pun, good job guys, n try harder next games...ngee..~~

final result: MC vs MU ( 1-0 )..........................:(( 

Saturday, April 16, 2011

finally...santai sambil layan futbol match & novels..!

assalamualaikum n hye all..

pe cer eh..?? hopefully korang sume sihat la yer...ehee..i'm in da happy mood skrg ok..sebabnya skrg duk bersenang lenang kat umah..selepas berjaya menghabiskan final exam walaupun last paper tu terasa macam hape jer aku jwb kan..memang betul2 guna teori MB jer..hukhuk...MB tu ape..?? meh sini nak bgtau..teori MB aka teori main belasah jer ciptaan cik hana hideaki sorang nie okeh..muahaha...hopefully bley diterima akal and applicable for all those questions la..ngee..~~

enjoy duk kat umah..?? of kos la..udah windu bangat dengan my bed plus my rosey bantal busuk..hahahaha... dapat jumpa family sume mestilah besh kan..xdela serabut otak nie macam duk kat ostel tuh..muahaha...nak kuar jalan2 ngn kawan2 lagi..tapi nak kuar ngn sape yer..?? isk3... oh yeah, on da way balik Ganu hari tu, sempat la aku singgah Minerva Bookstore jap..well, dapatlah borong novel baru 3 biji..hehe...dan semuanya telah selamat dikhatamkan dengan jayanya..wait for my review of all those novels ok..:D

tak lupa gak menonton siaran bola sepak okie..semalam sempat la tengok game antara Ganu ngn Felda United.. congrats to Ganu team sebab tambah 3 mata lagi..overall permainan tu aku rasa quite ok la..nak kata game tu menarik sangat, rasanya biasa ajer..control ball masih perlu diperbaiki aku rasa..pastu dorang nie aku patut bermain dgn lebih open sbb aku tengok dorang banyak bertumpu kat tengah2 padang..huhu..why not, guna taktik menyerang dari sebelah kiri dan kanan kan..?? hopefully, next time, dorang bley improve la..sebab peluang dah banyak terhidang tapi gagal dimanfaatkan sepenuhnya..anyway, gol yg menarik dari player Ganu tu..Hadi if i;m not mistaken his name..huhu......best of luck for da next games..:)

can't wait for Semifinal FA Cup between United and City tonite...come on United..u can do it guys..!! all da best lads..!!

Friday, April 8, 2011

Apabila pelajar semakin hilang hormat...

Assalamualaikum n hye all...


nampaknya masalah disiplin dikalangan pelajar2 sekolah semakin meruncing sekarang nie...bukan setakat rakan2 sekelas dan seusia jer yang kena belasah..malahan cikgu pun ade sekali yg terkena..cikgu nak merungkaikan masalah tapi akibatnya cikgu yang kena belasah..cabaran menjadi guru pada zaman sekarang semakin mencabar nampaknya...

kalau cikgu tak ambil endah, cikgu yang kena komplen,..kalau cikgu pandai2 jatuhkan hukuman dan denda kepada pelajar, cikgu yang kena berhadapan dengan saman ibu bapa..alahai..jadi macam mana..?? x tegur salah, dibiarkan pun salah...


artikel nie pasal cikgu kena belasah dengan pelajar untuk meleraikan pergaduhan...kesian.. 

Thursday, April 7, 2011

Ah cunnya...!!

Assalamualaikum n hye all... 



aha..korang dah tengok cite nie..?? bagi mereka yg minat cite komedi romentik x hengat silalah merajinkan diri anda pi tgk filem nie..klu x, silalah download kat mana2 yer nanti..hahhaa..jahat lah aku nie..ade ke suh org DL cite..ngamuk karyawan2 seni klu tau neh....ish3...ape yg menarik tentang cite neh...?? meh kita usha ekh..;)

1. sebab heronya Remy Ishak dan heroinnya Maya Karin plus ada Faezah Elai....kombinasi yang menarek aku rasa la kan...hehehe..

2. penggunaan dialek utara yg besh..walopun aku org Ganu, aku faham okey sbb my besties ade 2 3 org berasal dari utara...muahaha....

3. kualiti gambar yg baek..terutama part imbas kembali yg menggunakan background itam putih..ai like...err, ye ker itam putih..???? mgeh3...

4. suasana kampung yg wat aku teringat kat famili aku kat kampung and tetiba rasa rindu sesangat nak balik umah..hukhuk..copatlah abeh exam neh...xsabau dah neh nak duk umah walopun sebentar cuma...huhu..

5. jalan cerita yg ringan..komedi plus romantik..merapu sgt tu xde la sgt..masih blh diterima lagi okey...

well, tu pada pandangan aku la kan...klu yg tgk terasa ade pandangan len tu, up to you la kan..masing2 ade minat dan pandangan yg tersendiri kan...:))

till then, c ya...!!