Thursday, December 30, 2010

inche KFCM...:D

salam n hye all..

hikhik...nak tergelak pun iye bila baca blog neh..discovery terbaru gitu..thanx to mr.k la...sbb baca blog dia ai terjumpa blog inche KFCM-punya-lovey-dovey..sweet gitu you..so, aweks2 kat luar sana jangan la frust ok..muahaha...


bila ai da terjumpa blog nie, memang ai nak gelak guling2 jer sbb ramai sgt yg gila2kan inche KFCM nie...nak2 lepas mempamerkan aksi yg tersangat 'seksi' n mantap sewaktu final ari tu..macam dah lama lak game final tu ye...hehehe..u ols nak tau sbb pe ai nak gelak guling2..??? yelah, girls bila tengok bola xde yang len dorang tgk selain wajah2 players kat tengah padang tuh...tak termasuk ai okey...err..kekadang tu ai ter''usha'' gak la kan..muahahhaa..well, da nama pun girls kan..ahaks!!

ai bukan nak mengata org ok..tapi kenyataan nie...semalam tgk final AFF Suzuki Cup tuh..toksah nak cite laa...bukan setakat bila masuk gol jer girls2 nie menjerit tapi bila fokus kat players yg mukanya ala2-macho-boleh-tahan tu, mulalah dorang terjerit2...adoyai, fening ai tgk bola ngn girls nie sume...players baru nk buat serangan tu, baru kat garisan tengah tu, dorang dah jerit2..seb bek x pekak u duduk kat kafe tu lama2...bley dikatakan setiap minit dorang nie nak jerit...huhu...penat ai yg mendengar nie..tapi ai paham sbb dorang tgk bola sekali sekala jer..ai tgk bola setiap hujung minggu..hikhikhik....

so, klu rasa2 nak kenal ngn inche apex aka inche KFCM nie..bley la buka fb dia ye..x pun sila2 tgk blog inche KFCM-punya-lovey-dovey nie...peace no war yea..:) menakjubkan u know, tak samapi half an hour ai follow this blog, dah bertambah dia punya followers...memang betul2 meletop la...enjoy guys!!


Tahniah Skuad Harimau Malaya

Salam n hye all...

sihatkah kamu sume..??? mesti sihat2 aje kan...yelah esok cuti kot...thanx to our PM..hehe...tapi sayang cuti esok hanya dirasai oleh rakyat di pantai barat..yela, rakyat di pantai timur sememangnya dah cuti kan esok..jadinya cuti atau tak, lebih kurang aje la kan..??


Skuad bola sepak Malaysia menang Piala AFF Suzuki..???? wow..memang xpercaya rasanya tapi mereka sememangnya berhak menjadi juara di atas usaha dan aksi memukau yang telah dipamerkan tempoh hari..

TAHNIAH UNTUK SEMUA PEMAIN YANG BERAKSI CEMERLANG UNTUK MUNCUL JUARA BUAT KALI PERTAMA SELEPAS 14 TAHUN..!!

nak ulas banyak2 pun dah tak tau sebab dah ramai sangat buat ulasan untuk perlawanan hari tu kan..even captain MU pun ucap tahniah kan..memang menakjubkan..!! ape yang aku tabik ialah aksi mantap yang dipamerkan oleh keeper Harimau Malaya, Khairul Fahmi..sememangnya satu aksi yang tersangatlah menarik...i like it..!!

Nie antara yang aku suka tentang final diantara kedua2 pasukan:-)

... perlawanan final pertama lebih mantap berbanding final kedua..
... headline kat paper hari nie.."Indonesia menang, tapi Malaysia Juara"..hehe
... isu laser tak menganggu aksi skuad Malaysia..
... aku tengok ramai2 ngan students lain kat kafe kampus..dah macam stadium dah aku rasa..
... bley katakan students m'sia vs students indonesia kat kafe kampus malam td..haha...
... bley tak klu aku kata aku suka sbb twin x main..?? muahahaa...
... rata2 pemain adalah pemain muda, so ada harapan tuk terus mengecapi kejayaan2 lebih bermakna pada masa akan datang..:)

once again, CONGRATS TO ALL PLAYERS & CREWS...!!!

Thursday, December 23, 2010

PIALA AFF SUZUKI FINAL: MALAYSIA vs INDONESIA

Salam n hye all…

Ade ker yg baca entry aku nie ye..?? hehe..xde pun xpe…J hopefully sumenya sihat2 belaka la eh.. ari ni nk cite pasal skuad Harimau Malaya yg akan lawan Indonesia Ahad nie kat Stadium Bukit Jalil tuk final yg pertama..aksi timbal-balik kat Indonesia ye kawan2 sume tuk final kedua..jadi harapnya skuad underdog Malaysia nie dapat berikan aksi yg terbaik Ahad nanti..sama2lah kita berikan sokongan tuk team harapan kita nie..mudah-mudahan banyak lagi kejayaan yg dapat dipersembahkan kepada sume…hehe..

Ahad nie nk kuar jalan2 kat Low Yatt Plaza n TS..agak2 klu gi tengok bola tuk final nie pun ok gak kan..?? hahaha….lagipun ade member yg nak carikan tiket nie…agak menarik tawaran nie sebenarnya..jadinya akan difikirkan..muahaha..ape2 pun nak ucapkan selamat berjaya kat skuad bola sepak negara..semoga dapat meneruskan aksi mantap ketika separuh akhir tempoh hari serta dapat mengatasi & memperkemaskan lagi serangan2 ke atas skuad Indonesia sebagai bekalan menghadapi mereka di tanah air mereka nanti..sebagai tuan rumah kita kenalah tunjukkan yg terbaik kan..?? berjuang habis-habisan di tanah air sendiri kan lebih baik..;)

BEST OF LUCK GUYS!!!

FIRST DAY: “HEAVEN” JE RASA…

Salam n hye all..

Pe kabar sume..? harap2 sumenya sihat la ye..agak lama gak x update nie..almaklumlah agak busy aje..hahaha…(busy la sangat..) sebenarnya xleh nk update sbb my sis’s broad aku tinggal kat umah..akak aku punya broad..dia tlg bayar tapi jarang guna sbb adik dia yg sorang nie dah buat benda alah tu mcm hak milik peribadi yg kekal…muahaha…so bila sampai kampus nie agak berchenta la nk cari line wifi yg baek..huhuhu… agak2 klu aku rembat terus broad tuh best gak kan..haha…

Back to da topic la..taun nie punya USC aku rasa mcm nk main futsal, tapi nak main gak handball n hockey..yg mana satu ye plg best..?/ hehe..mesti la aku pilih hoki kan sbg 1st choice..dah memang aku minat dari dulu lagi..petang td pi le training..siap bawak teman lg tau..hehe…sampai2 je kat padang, 3 org je yg ada..cm no nk main haa..tu pun tarik teman yg jd peneman tu ajak main gak..jadilah 3 org tu.. huhu…first turun training nie agak penat la kan sbb da lama x turun padang..so, agak pancit di situ.. hahaha…lari x sampai 10 round pun..agak2 nk sampai 10 tu dah corner tempat lain dah..agak ngelat di situ kan..?? hahahaha…..

Walaupun 3 org je, agak best la sbb yg tlg ajar pun ada 2 org..so mcm ade personal coach gitu..bila lagi nk dapat kan…?? Muahaha…harap2 next week cukup le 1 team tuk main nanti…badan dah penat, so, time to sleep n rest lak..nighty nite sume..till then, c ya…

Friday, December 10, 2010

BlogLarian: here I am tersenarai di rumah 68..!!


Salam n hye all..

Yeah..yippi..dah tersenarai di rumah ke-68…thanks mr.admin..kepada teman-teman serumah silalah dating jenguk ahli rumah u ols nie..hehe..insyaAllah ada masa aku melawat rumah korang eh..tak lupa gak jiran-jiran tetangga sume..datanglah singgah ye..:)

Well, aku rasa dengan adanya bloglarian neh memudahkan lagi bloggers sume nie blogwalking..yelah, korang boleh lawat bloggers yang lain serentak dalam satu masa yang sama..dah x payah nak buka window or tab yang baru..bley tengok blog lain2 tu kat satu page je..manarik kan..?? easy and just click which blogs or house u want to visit..:)


Wednesday, December 8, 2010

Piala AFF Suzuki: Malaysia ke separuh akhir!

Salam n hye all..

Wow!! Satu keputusan yang boleh dibanggakan aku boleh katakana..yelah, selama nie kita asyik dihidangkan dengan aksi yang lemah longlai (sorry to say this) oleh skuad bola sepak kebangsaan, malahan ketika aksi sepak mula perlawanan pertama dorang dah bagi impression yang agak lemah untuk sume peminat-peminat..yelah, skuad kita dibelasah 5-1 oleh pasukan Indonesia..agak mengecewakan sebenarnya..

perlawanan kedua menentang Thailand lak agak menarik dan ada peningkatan kerana skuad harimau Malaya Berjaya mengekang asakan bertali arus dari Thai..banyak peluang terhidang untuk skuad Negara tapi gagal disempurnakan dengan baik oleh pemain-pemain kita..apa yang boleh aku katakan, sepatutnya pemain-pemain kita bijak menggunakan peluang yang terhidang tanpa mensia-siakannya..well, it is easy to say than done!! Huhu..

Ape2 pun aku ucapkan syabas untuk skuad bola sepak negara kerana berjaya ke separuh akhir menentang Vietnam..hopefully they can make it to final..play well & use the chance wisely..there’s nothing can change the result unless u work for it guys!!

BlogLarian: Interesting to join guys!!


Salam n hye all..:)

Dua Tiga hari lepas kot, aku terbaca kat blog Deiya pasal BlogLarian neh..macam menarik jer..hehe..tetiba lak hati nie meronta-ronta dan berlari-lari nak aku join..muahaha...

Sebelum nie memang le aku suka berblogwalking neh..sebab ape ye.?? ok, aku suka blogwalking sebab aku memang enjoy baca pemikiran dan pendapat orang lain mengenai sesuatu perkara yang tentu-tentunya dari perspektif berbeza as well as dapat menambahkan lagi info-info yang bermanfaat kepada diriku..:)

Untuk sertai BlogLarian nie aku kena tag 3 orang kawan..lebih pun boleh okey..tapi siapa ye aku nak tag..ok, here you go guys..mereka yang bertuah itu adalah..:-

1. Cik Tinie
2. Naddy
3. Zuera

hehe..enjoy guys!! silakanlah merajinkan tangan korang join Bloglarian ni ye..menarik ok..jangan segan jangan malu..muahaha...kalau nak tau lebih lanjut, bolehlah ringan-ringankan tangan klik
kat sini ye...:D

Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah

salam & hye all...


harapnya semuanya dalam keadaan baik la ye..sempena hari yang baik nie, rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan salam awal Muharram untuk semua Muslimin & Muslimat..well, it's better late than never right??

harapnya kedatangan tahun yang baru nie membawa lebih banyak kebaikan buat kita semua..semoga hidup kita semua lebih berjaya, disinari cahaya kegembiraan & kebahagiaan walaupun berdepan dengan cabaran-cabaran yang lebih rumit di masa akan datang..InsyaAllah, semuanya akan berjalan dengan baik asalkan kita semua ada keazaman yang kuat untuk berubah dan terus berjaya dalam hidup kita ke arah yang lebih baik..sama-samalah kita mencari jalan ke arahnya..:)

Monday, December 6, 2010

ExploRace: dah xde season baru ke?

salam & hye all...


*tanx to Google

hari ni aku baik sikit dari semalam sebab aku kuar umah g jalan2..hehe..outing with my frens laa..tapi sayang sorang geng xdapat join..tapi okey la kan dari aku duk terperuk kat umah jer..bosan u know..huhuhu...


*tanx to Google

malam tadi kan tetiba jer aku teringat kat ExploRace yg penah disiarkan kat tv3 dolu2 tuh..seingat aku hampir 5 tahun lepas kot..aku suka tengok cite2 macam nie..suka tengok gelagat setiap pasukan yg bertanding tuh..aku kan ade team pilihan ari tu..macam team Fariz & Rina, Narin & Hanif, Ayie & Amat..err, tu je yg aku ingat sbnrnya..hehe..tapi yg plg xbley lupa team bestfren Amir & Dani..ai like both of them ok..muahaha..x kenal dorang..?? sila klik sini eh.. n tetiba kan, malam td aku jadi stalker yg berjaya...ape cite..??? aku watpe eh..?? haahaha..(gelak agak jahat neh) citenya cm nie..terasa cam rindu kan ngn both of them, so tetibe dapat idea nk search kat FB..nakal tak..?? kihkihkih..kamu agak2 aku jumpa x ngn page dorang..??

meh sini nak habaq kat angpa sume..at first cari tu x jumpa, ramai mamat india jer..tapi tetiba nk try 2nd round kan..alamak, terjumpa lak...hehe..ape lagi, kita tgk2, stalk2 le ape cite terbaru kan...tapi xde nak wat benda pelik2 ok..add as fren pun tak ok..tengok2 n looking around aje...x sangka la pulak bley terjumpa...mcm x percaya pun ade..maaf le ye tetibe jd stalker yg berjaya lak..selama nie x penah nk buat menda2 ngarut cam nie..hahaha..ape2 pun best of luck to them la..:)

p/s: korang penah x stalk org2 yg korang minat..?? mesti penah..kan..kan..kan...hihi..

..meh join da club..

aloha kawan2 sume....

xde idea nk merapu di tengah2 malam nie sebenarnya..just nk ajak kawan2 sume join benda alah nie jer...rajin2 la klik kat link ni eh....paybox.me..n then kawan2 sume bley join sekali..hehehe...keje ini adalah hasil tunjuk ajarku sifu, cik melur...tanx yea..walopun agak blurr sbnrnya.. muahahaha....

till then, c ya..nite everybody..:)




p/s: meh le kita tekan2 deh...hanahideaki205..hehee...

Sunday, December 5, 2010

..sunyi sepi..

salam n hye all..

kabare sumenya..?? agak lama aku x menulis kan..?? sebabnya internet connection tersangatlah "excellent" and "amazing"..huhuhu....aku nie bukannya rajin sangat nak tunggu lelama..klu dapat online pun, aku hanya check emel n some blogs yang aku ikuti..mana bley terlepas hot story kan..muahaha...

aku sememangnya sorang yg lone ranger skrg nie..duk umah pun sorang2 jer..hukhuk..bukannya gi kuar jalan2..bknnya apa, skrg nie musim tengkujuh kat ganu nie, so harap termaklum ye kawan2 sume..hari2 ujan turun membasahi bumi terengganu nie..jadinya nak kuar umah tersangatlah malas...lagi syok berhibernasi jer kat umah dalam suasana yg sejuk, aman, & damai ini bertemankan novel2 yg dah berkali2 aku ulang baca...aku pun dah lupa bape kali dah aku ulang baca..huahuahua...selain siaran tv yg buat aku tertarik untuk tengok isi ceritanya..hehehe...

haa..sepanjang cuti kali nie gak aku berulang alik antara dua rumah..satu kat umah mak ayah aku, satu lagi kat umah..jeng jeng jeng...umah sape ye..??? jgn kau pk yg len2 ok..umah satu lg adalah umah akak aku..penat gak berulang alik neh tapi kenalah kan..umah tu xde sape yg duduk kan..nantikan ade spesies len lak yg jd penghuni..oh no..jgn le..huhuhu..

kat sini gak aku nk say sorry kat BFF aku sorang nie..dah janji nk kuar ngn dia tapi sampai skrg x jadi2 lagi..bukan xnk kuar babe tapi keadaan tidak mengizinkan..sy nak sgt kuar ngn awk, mkn2 n chit-chatting ngn awk..tp xbley la...so sorry babe..:( next time, sy kuar ngn awk ye...

esok gak result kuar..hukhuk..wish me best of luck guys..harapnya aku dapat result yg baik la tapi rasanya macam result untuk sem nie turun jer...T.T
apa2 pun aku doakan yg terbaik untuk diri aku nie..aku dah cuba yg termampu kan..yeke? macam kurang sket jer..hehe



Friday, November 19, 2010

Aksi yang memukau!!

salam n hye all..

harap2nya kamu semua sihat walafiat..first of all, aku nak ucap tahniah kat beregu badminton negara,Koo Kin Kiat & Tan Boon Heong kerana berjaya melangkah ke final Sukan Asia Guangzhou sebentar tadi..memang permainan yg sangat menarik mereka tunjukkan dan agak konsisten kalau nak bandingkan aksi merekaketika di suku akhir..congratz guys & wish u all da best for d final tommorow..!! bring back d gold medal u've won last asian games ok..chaiyok2!! :)

tak lupa juga nak ucap tahniah kat squad sepak takraw negara yg juga berjaya mara ke final petang esok..dan sekali lagi lawan mereka di final utk buruan pingat emas adalah Thailand.. huhu..hopefully they can make it this time..walaupun agak sukar tetapi tak mustahil kan..?? wish u guys all da best too!! come on futra n farhan, show ur skills once again tomorrow..'killers' need to be 'killers' to others..hehe..as well as to our tekongs, give ur best shots okke..all da best!! really wanna see Malaysia gets gold medal this time..huhu

ops, x lupa gak tuk skuad hoki lelaki yg mengalahkan Oman 12-2..tahniah guys!! syok juga upe2nya tengok games nie..nak2 kalau atlet tu menunjukkan skills yang menakjubkan beserta dengan semangat tak mahu mengalah hingga ke akhir..memang betul2 ada fighting spirit la..penyokong pun tertarik hati untuk terus menyaksikan permainan tu sampai abes juga..walaupun kalah masih lagi berbaloi kot..

till then, c ya..!!

p/s: pic nie x berkaitan pun ngn Asian Games nie..saje je menempel kat sini..:D

Monday, November 15, 2010

life after final..heaven jer..

salam n hye all..

sihat ke semua? aku sihat macam biasa le..malah bertambah sihat bermula tengahari tadi sbb da abes final exam da..heaven je rasa..hehe..<>

ni nak story sikit pasal exam tadi..huhu..yela kan after berlumus-tungkus nak gak melepaskan perasaan di sini..yeye je..hehe..kalau nak tau la kan..punya payah exam tadi..bukannya ape soalan punya la banyak..siap ada section A & B lagi..korang bayangkan la eh..masa yg diberi 2 jam setengah..section A ada 10 soalan n setiap 10 soalan tu ade anak2 dia lagi antara 4 hingga 5 anak.. tak ke banyak tu..lepas tu section B lak ade klu tak silap aku 8 soalan kot (x ingat la pulak)..yg ni kena pilih 3 soalan...esei ye sedara sedari sekelian n setiap satunya adalah 20 markah..memang teramatlah banyaknya markah as well as soalan yg aku n kawan2 nak kena jawab..mencabar sekali rasanya..at last, rasanya ade gak soalan kat section A aku xjawab sbb x cukup masa...err, xtau jwpn pun iye gak kot..huhuhu....

abes cite pasal exam, x sabar rasanya nak balik umah malam nanti..rindu dah ni ngn family sume..hehe...oh yea, td petang sempat la aku duk online kan..duk syok2 layan e-novel n mendownload cite korea..tetiba terbuka lak satu blog nie..aku rasa tertarik dgn cara dia menulis.. brother ni perkenalkan diri dia as mr.k..kalau rasa nak berkenalan dgn ayat2 canggih manggih yg x hengat dari dia, sila la klik nama dia tu ye...

memang menarik melihat gaya mr.k ni mengulas, review, merepek2, melawak2 dalam blog dia.. bila baca blog dia macam2 perasaan ada..cara dia menulis nie kadang2 poyo je tapi brilliant..sinis tapi amat bermakna..lawak tapi ada pengajaran di situ ok..so, pada yg berminat boleh la jenguk blog yg macam2 ayat cinta tersedia di situ..muahahhaha...nice writing bro..keep it up..!! i'm one of your silent reader ok..:)

enjoy reading everyone..nitey nite..!!



Thursday, November 11, 2010

one more to go!!!

salam n hye all...

hari ni dah abes lagi satu paper..maknanya tinggal satu paper je lagi yang perlu aku fokus.. pagi tadi paper teaching method in moral education.. huhu..amatlah mencabar minda untuk menjawab soalan2 yang dikemukakan..bukannya apa sebab tak cukup tido n tersangatlah mengantuk tadi masa nak jawab exam..ade ke patut..hukhuk...yela, gara2 dua malam aku tido after subuh, malam tadi aku xleh nak lelapkan mata ok..n for your information, dua malam aku tido lepas subuh bukan sebab aku stay up untuk study ye..tapi sebab membuat perkara2 yang merapu..online ntah ape2 sambil chit chatting ngan member2...ish3..klu study kan bagus, dapat gak manfaatnya..huhu...

paper sebelum tadi adalah civic and citizenship..yang ni memang hancur la..tapi xde la seteruk paper statistik hari tu...untuk paper ni, lecturer ada bagi tips tapi kan..alih2 time exam soalan yang keluar agak berlainan...agak frust sebenarnya..ni la antara sebab aku tersangatlah malas nak study..dah syok2 n terlebey rajin aku study nie, hasilnya bukan seperti yang diharapkan..
eceh2..nak salahkan dia study terlebey rajin lak..macam lah dia study betul2..ish2..sudah2 lah nfs oii....merapu x abes2...len kali tu study awal2 n buat persediaan tu biar kena pada tempat n masa okke...barulah betul..!!!

next paper is substance abuse..jangan aku yang ter'abuse' sudeh ler...sbb byk sgt pekena ubat bius...muahahaha...pe2 hal x sabar nak abeskan paper nie..lepas tu chow chin chow kampus tersayang..mau kembali ke kampung halaman yg terchenta lak..mau melepak2, sembang2 ngn member2 sambil makan2 mi sup feveret..uii..,beshnya..x sabar dah nie...tunggu ye kwn2..nanti saya sampai...hikhikhik...

till then, see ya..muax3..!!!

Saturday, November 6, 2010

da worst exam ever!!

salam n hye all..



nk nanges dulu bley..??? hukhukhuk...
baru je abes exam statistik stgh jam yg lalu...
aku pun xtau le amende yg aku jawab tadi..
satu pun aku rasa aku xley nk jawab...
klu ade yg betul pun mungkin rezeki aku kot..
alhamdulillah sangat2 klu agak memberangsangkan result aku nanti..
sungguh aku tak confident ngn ape yg aku jawab td..
btul2 da worst exam ever dat i did...waaa...
dat's y i hate stats so much..bley ke gitu..??
suka suki dia je budak sorang neh....mmg la dah aku x suka..
huhuhu......

Friday, November 5, 2010

rindu ngn Transformer..!!

salam n hye all..


*tanx to Google

mood mlm nie tetiba rindu lak nak tgk Transformer..
rindu nak tgk Shia bleh..?/
ngeh3...yela td tetiba tertengok Eagle Eye kat astro..
jd teringat kat Bumblebee..
haha..xde motif btol la..
dah la tgh duk exam..bley nk layan movie lg..
tah ape2 je kan..?? muahaha..

Monday, October 18, 2010

rasa hati dikala ini..


I'll Always Have Your Back
Grab a Graphic from pYzam.com




I thought that I could always count on you,
I thought that nothing could come between us two.
We said as long as we would stick together,
We’d be alright,
We’d be ok.

But I was stupid
And you broke me down
I’ll never be the same again.

So thank you for showing me,
That best friends can not be trusted,
And thank you for lying to me,
Your friendship, the good times we had you can have them back

I wonder why it always has to hurt,
For every lesson that you have to learn.
I won’t forget what you did to me,
How you showed me things I wish I’d never seen.

But I was stupid,
And you broke me down,
I’ll never be the same again.

So thank you for showing me,
That best friends can not be trusted,
And thank you for lying to me,
Your friendship the good times we had you can have them back

When the tables turn again,
You’ll remember me my friend,
You’ll be wishing I was there for you.

I’ll be the one you miss the most,
But you’ll only find my ghost.
As time goes by,
You’ll wonder why,
You’re all alone.


*credit goes to inche simple plan who compose nice and meaningful lyric..!!

report..report..report..!!

salam & hye all..
sihatkah anda sume...???
rasanya aku terlebey "sihat" kot dis weekend..
betapa byknya keje yg perlu aku setelkan..
tapi...satu ape pun x terselesai...
budak sorang neh mcm bese lah..
selagi x last minit xdenya dia nk setelkan keje2 dia yg menimbun tu...
ish3...bila la awk ni BERUBAH wahai NFS...?????

minggu ni adalah minggu report sbb tersangatlah byk report
yg aku kna setelkan rasanya..
err..tapi betul ke byk ye..?? let me count first....
pertamanya, report on visit about moral development..
cm ne nk buat ni eh..??
keduanya, report on visit as well but this is about addict profile..
mcm complicated je yg nie...
ketiganya, report on basic stats..
err..,yg ni aku btul2 xbley nk adapt..
tersangatlah complicated..group work..
tapi rasanya aku buat bertiga je ngn member yg len..
keempatnya, report on career interview..
err.,rasanya yg nie dah lama kena buat tapi..
punyalah lama aku amek masa nak setelkan...
adoyai..fuhleess laa NFS oi..siapkanlah keje tu..!!

arrgghh..bila dah buat list mcm nie terasa byk pulak keje nya
padahal 4 je pun...hukhukhuk...
ade sape2 yg boleh tlg aku tak..?? anyone help me please..???
sapelah yg rajin sgt nk tlg aku tu ye..datanglah my prince tlg aku..hahaha..
chewaah....siapakah prince itu...???
merapu je la ko ni NFS..ish3......berangan x abes3...hehee.......
xpela..chaiyok2 la NFS ye...step forward je la...ahaks!!!


Not a Perfect Girl
MySpace Graphics




Thursday, October 14, 2010

Maher Zain yg besh!!!

salam n hye all...
skrg ni aku rasa kebanyakan rakyat Malaysia sdg menghayati keindahan muzik yg dibawa oleh bro. Maher Zain..lain dari yg lain..susunan muzik n melodi yg indah beserta dgn lirik2 lagu yg menyentuh kalbu..begitu mendalam sekali..terasa insaf apabila dihayati betul2 lagu2nya..dapat ku rasakan diri ni byk lg kekurangan dan perlu diperbaiki agar menjadi yg lebih baik pada masa akan datang..Amin..marilah kita sama2 hayati keindahan ciptaanNya serta ilham yg diberi olehNya kepada brother sorang nie..:)

Friday, October 1, 2010

perlu ke macam tu??

salam n hye all..
sihat ker..?? aku skrg ni dlm keadaan kelam kelibut, bengang, serabut, sengal, sakit ati, nk marah pn ade....tapi aku sabarkan hati jer..klu ikut kan perasaan marah nie, mau meletop da kena bom dak tu agaknya...hukhukhuk..sabar nfs!!! insyaAllah, ade jalannya nanti...sama2 berdoa kepada yg Maha Esa supaya diberi petunjuk..Amin!!

ape cite nie..?? huhu..ni soal persahabatan yg telah dimanipulasikan dgn begitu indah dan baik sekali..plot ceritanya dah mcm dlm novel lak..aku nie yg terlebih nerd n x ambik kesah sgt ngn org len bley lak terkena ngn dak sorang nie..huhuhu...tersangatlah sengal n naif aku sorang neh..bley x klu ckp cam tu..??? klu difikir2kan balik...erm, quite fool n stupid la..yelah, bley lak dak tu permainkan aku sampai mcm tu sekali...sakitnya ati hanya Tuhan yg tau...huhu...maybe she's quite determined in playing with people's heart..n maybe she's enjoyed in making fool of others...i hate this kind of situstion but i have to face it..i have to accept as an experience for me..so, in future, i'll always be careful in trusting people around me...well,, what's comes around, comes around..only time will decide it if Allah permits it....!!

i need some time and space to overcome this matter..my life is quite terrible recently because of this situation..hopefully evreything will be fine..thanks to Allah since i'm aware of it earlier..if not, my feeling will be more painful and hurtful..:(

Monday, September 27, 2010

...after 1week delayed..

salam n hye all..
ermm..pg nie agk lmbt tido ye..
berlumus tungkus menyiapkan keje katakan..huhu..
tula, sape suh ko delay lg keje ko..padan le tu..
hujung mgu yg terluang bknnya nk wat keje..
wat keje yg lagha ade la..ish3...
bwk2 lah siapkan keje yg berfaedah tu nfs oii...
hukhuk...xtau la pe nk jd ngn dak sorang neh...
mls makin menjadi2 pulak..
virus M nie btul la..lari jauh2 bley dop..??
huhuhu..i hate it so much,
but still can not manage it very well....adoyai.....T.T
dah la sjk 2 3 menjak nie kepala x bpe nk btul..
mcm2 mslh dtg menjelma..jari jemari menyusun tari...
indah pesona....arghh..lupa dah lirik..
huhu..amenda la yg aku merapu neh..ish3..
ape2 je la...till then, c ya..nite..

Sunday, September 26, 2010

...buhsan...

salam n hye all..
da lama rasanya x update blog nie..huhu..
xtau nk update ape lg dah..xde mud nk menulis..
skrg ni hari2 duk tido jer..xtau la npe jd cm nie..
ade sape2 yg bley bg petua tak cm ne nk kurangkn tido neh..??
rasanya da xsggup da...argghhhhhhhhhh.....
nti la cari hobi baru tuk kurangkn tido neh...hukhukhuk...

Saturday, September 11, 2010

Salam Aidilfitri....:)



salam n hye all...

rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya utk sume...hehe...
di kesempatan nie, aku menyusun sepuluh jari, menghulur salam kemaafan di bulan Syawal yg mulia ini andai ade tersalah n tersilap buat sume yg mengenali diri ini..
ampun maaf dipinta buat sume kawan2,
guru2 yg mengajar sy di SMAM,
pensyarah2 yg memberi tunjuk ketika di KUSZA@UDM@UniSZA,
pensyarah2 yg memberi tunjuk ajar di IIUM skrg nie...
salah silap harap di ampun la ye...:)
tak lupa juga buat sume member2 maya,
samada kat fb, friendster, tagged, forum FSdevils, bloggers
yg mengenali n sudi meluangkan masa bersama sy..
buat sume kaum keluarga yg tersayang, sepupu sepapat, jiran tetangga,
sume2 la muslimin n muslimat sekalian....

SALAM AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN...:-)


Tuesday, September 7, 2010

Hadinya hanya seketika, perginya dlm sekelip mata..

salam n hye all..dah lama rasanya aku x menulis kat sini..bahagia rasanya bila dapat berpuasa di rumah bersama family semua..erm, tp masih ade rasa yg tertinggal jauh di sudut hati sebenarnya..
bknnya ape, dia yg hadir dlm hidupku sbg teman n sahabat, malahan melebihi kedua2nya telah pergi meninggalkan aku untuk selamanya..tidak mgkin ade ruang untukku berjumpa n mendengar celotehnya lagi selepas ini walau hanya untuk seketika..benarkah dia telah pergi..??? aku sendiri kebingungan..

Ya ALLAH, Kau berikanlah aku kekuatan utk ujian yg Kau datangkan ini..terima kasih ya Allah kerana meminjam dia buatku walau hanya seketika cuma..aku bersyukur ya Allah.. namun aku masih terkilan kerana aku abaikan dia sekejap baru2 ini..akhirnya aku dpt berita dia meninggalkan aku..adakah ini sume suratan yg tertulis untukku..??? Kau berikanlah aku petunjukMu ya Allah..

Tuesday, July 13, 2010

~ suka duka permulaan semester baru ~


hye all...

da start kuliah da..huhu..kls full giler kot..nak2 hari isnin ngn rabu..dari 8.30 pg smpai la jam 6.30 ptg..adoyai, lotih den tp xpela..nama pn bljr kan..,so kna tahan ckit la..hukhukhuk...sib bek hari len agk free..hee..smlm gak g dftar tuk subjek skill, ingtkan nak amek badminton kan, alih2 full la pulak kelas tu..punah harapan ku nak amek kls badminton walaupun da tau main..hahaha....last2 amek kls netball..huhu..terpaksa le..tu je yg ade tuk game..yg aku xnk amek tu le selalu dpt.. leceh la nk main netball..byk sgt rules..sy tersangatlah TIDAAKK suka...huhu...tp nk wat cm ne kan.., tu je choice yg ada yg bley dikatakn agak menarik klu nak banding dgn yg lain2..terima aje la kan..:(

mlm td gak aku kemas barang..,dan korang nk tau ape jadi...?? erm..,beg2 pakaian ku telah diselongkar oleh sape2 je..aku pn xtau le..bila aku nk amek beg nk bwk naik ke bilik, tgk2 beg2 itu sudah terbuka..hangin btul la..bersepah je pakaian yg da elok2 je aku susun sebelum nie..dan nak dijadikan cerita, bkn aku sorang je yg kan..hampir sume barang yg students tinggal kat stor kna selongkar..sape punya keje la..huhu..setelah selesai sesi angkut-mengangkut tu, kna la kemas dlm loker kan..dan ketika inilah baru aku sedar yg sume tudung aku telah dikebas..huhu..
hantu betul la...satu je tudung yg dia tinggal tuk aku..tudung yg paling cikai sekali..kureng asam betul la..sakitnya ati n sedih pn terasa...nk g kls da xde tudung da..tggl tudung spare yg aku bwk dari kampung je..huhuu..:(((

tp yg bez nya kan..aku bley shpping byk tudung baru..hahahahhahaha...so, mekaseh byk2 la kpd yg amek tudung2 aku yg xsberapa harganya tu....waahh.,gitu...hehehehe....dis weekend siap sedia tuk shopping la ye cik ana oi..ahaks..!!! :D





yeah2..viva espana..!!

hye all....

sukanya hati aku...knpe ye..?? my fav team won d world cup final..hehe...congrats to all of d heroes..they really did good jobs..super duper delightful la..ahaks..da malas nk review byk2.. syok tgk aksi dorang mlm tu...sib bek bley tgk gak..yela, aku da ade kat ostel kot waktu tu..sanggup je turun g tgk kat kafe..hehe...ramai gak yg tgk..selama xdela pulak yg minat nk tgk bola kat kafe ostel nie..muka geng2 aku je selalunya..hahaha...xpela, yg penting game mlm tu menarik..aksi yg sgt dramatik dr dua2 pasukan walaupun my fav player Villa & Sneidjer berentap sesama sendiri..waka-waka....



aksi tangkas Iker Casillas yg menyelamatkan percubaan dari Arjen Robben & jaringan tunggal yg menyaksikan Spain menang WC untuk kali pertama pd edisi kali ini..well done guys!!



detik2 keceriaan di wajah2 hero WC2010 ketika meraikan kejayaan dorang..hehehe





bahagianya rasa dapat tgk final WC2010 antara dua pasukan yg mantap & kedua2nya adalah fav team aku..i laik ok..hehe...walaupun hanya lelap tuk 2jam slps game tu sbb jam 8.30 da start kls tuk sem baru..hahahahaha.......ngantuk je g klas...:P...till then, c u guys at Brazil 2014..haha..


p/s: pic nie sume i cilok dari reuters ok..hehehe..tanx yea reuters for d great snaps..
haha..;)

Monday, July 5, 2010

~ mana satu pilihan hati ~

hye all..

slmt bertemu kembali..hehe..WC2010 tinggal beberapa hari jer lg..x sabar rasanya nk tgk game semi-final..ketiga2 pasukan pilihan aku lepas ke semi-final...sukanya ati..bertambah2 suka bile pasukan Brazil tersungkur di tangan Belanda..hahaha..jahatnya sy gelak kt team Brazil..hehe.. Belanda, Spain, & Germany, ketiga2 team pilihan saya akan beraksi di pentas separuh akhir bersama wakil tunggal Amerika Latin, Uruguay yg layak ke separuh akhir dengan penuh kontroversi disebabkan oleh tragedi " tangan tuhan versi baru"..huhu...



VS




dalam cite gembira nie, agak sedih sbnrnya sbb Germany & Spain akan lawan sesama sendiri.. adoyai..aku nk support team mana neh..?? dua2 pilihan hati kan..hehehe...kt fb profile pic aku jersey Spain, manakala wallpaper handphone ku adalah jersey Germany...so, macam mana ini..?? terkeliru betul la nfs sorang neh...sungguh tidak setia & tamak...huhuhuhu.....




cam ne eh..?? aku rasa aku support dua2 la kot..boleh..?? hahaha..mn2 team yg lepas ke final pn xpe sbb dua2 aku sokong..sepatutnya pertemuan kedua2 team nie kat pentas final baru la menarik nak tgk...hehe...arkitek tgh yg begitu menakjubkan & keeper yg mantap tuk dua2 team..alahai, mr.cassillas vs mr.neuer neh...klu SAF amek dorang tuk United kn bez..hahaha.. nfs dah ngarut dah....ape2 pn aku harapkan permainan yg menarik ditunjukkan oleh dua2 team.. barulah syok tgk..wish both team best of luck la..hehehe...