Thursday, March 31, 2011

Memori Tercipta dari "day to remember" to "nite to remember"

Assalamualaikum n hye all....

tetiba hari ini nak masuk ke ruangan down to memory lane..well, dah di tahun akhir nie, macam2 la yang teringat dari tahun pertama masuk ke university nie sampai la sekarang nie..tambah pulak dah buat majlis final fest for everyone..walaupun majlis x melibatkan lecturer, ianya sangat bermakna sebab antara kami2 and kita2 sume jer..tetiba sume memori mula2 enrolment dulu terbayang2...sume aksi2 lawak, jakun, takut2 waktu first2 masuk dulu terlintas difikiran..lawak memang lawak tapi itulah memori yg terakam hampir 4 tahun untuk degree nie..


"day to remember" adalah majlis antara kami sume..macam2 fesyen yg kuar..korang sume memang vogue da vass la bila melaram...suke aku tengok..teringat time dinner waktu diploma dulu...begitu juga situasinya...aku xdela nak melaram sakan sebab bagi aku memori dengan kawan2 sume lebih penting dari melaram..yang penting aku dapat menghadirkan diri kat dinner hanya untuk kita2 itu sahaja...:))

"nite to remember" pulak majlis yg dibuat oleh salah sorang lecturer aku untuk sume pelajar2 nya especially yg amek subjek dengan dia semester ini..majlis nie bese2 jer and santai2 antara kami2 juga..tapi x sume classmates aku terlibat dalam majlis yg nie sebab dorang amek subjek nie dengan lecturer lain..so, majlis yg nie aku n 8 org yg lain bersama dengan adik2 junior ok...makan2 tuk majlis nie adalah BBQ..memang besh.. thanks to Dr.Supiah and Uncle Hairi yg sponsor tuk majlis makan2 nie...

ade lagikah memori yang bakal tercipta selepas ini..?? yela, next sem dah internship..masing2 dah semakin sibuk...tapi yg pasti nak tunggu farewell party with geng lepakking..hahaha..weeda, kak ida, baya without r, and mimpi moon...hoping for another hangout with u all girls...!! let's have our own "memori tercipta"....:))

Wednesday, March 30, 2011

selamat pagi Malaysia!!

assalamualaikum n hye all....morning semua......hehe...

wow...for da first time..entry di awal pagi....menakjubkan..?/? yeah, you can say so..hehehe...
well, xde pe nak melalut pun pagi2 hari nie....just nak ucap selamat pagi semua....
have a nice day today and wish u all da best for da rest of d day....
 peace yo..!! :)))

Sunday, March 27, 2011

"a day to remember" as it happened...

assalamualaikum semua...

hari ini berada dalam happy mode okey..hehe..yela baru balik dinner ngan classmates sume kan..mau x happy..final fest or dinner for all of us...thanks guys for make it happened..all the performance was awesome...even though some of you guys berjaya menyumbangkan one of my favourite song..yet, i have fun there even the surrounding at KDE is not great enuf..hahaha....suka ati jer komplen tempat org..abesla klu bored of director dia baca..muahaha..sorry sir!!

well, dari nyanyian, seloka hinggalah tarian..sumenya seronok and menghiburkan...berbakat sungguh rupanya kawan2 aku sume nie..suara pun boley tahan la kan..boleh la klu nak cuba ujibakat tuk AF or OIAM..haha...klu ade lagi la kan next season....ngee... ok la, pictures of the dinner will be upload later ok..till then, see ya guys..!!


"To the world you may be one person, but to one person you may be the world!"
~J.C. Cloutier~

Thursday, March 24, 2011

Tanda-tanda bila virus P or E kian menjelang......

Assalamualaikum semua……sihatkah kamu…?? Tidur lenakah malam tadi..??? oh no, ada yang insomnia..?? cepat2 lah pergi cari Enrique Iglesias ye..mintak dia dodoikan ye…muhahahaha….

Virus E or P..?? apakah itu..? hehe..cepat teka kalau anda semua bijak pandai…tettt..dah abes dah talian hayat dia..:) ok, sebenarnya kan virus E or P itu adalah virus EXAM or PEPERIKSAAN…jangan ingat virus M jer ade ok…hahaha…..yelah kan, lagi seminggu nak exam kot…macam2 la yang nak difikirkan..dengan assignment yang berlambak2 yang nak kena submit tu..yelah kan tetiba dapat assignment last minute..sape nak tanggung..?? students jugek… rasa2 nya students tu yang tempah maut tuk diri sendiri kot…suka sangat buat keje last minute kan..? kan? Kan…??? ngee…~~~

Well, kalau aku la kan..bila virus E or P nie dah makin dekat, makin lama makin dekat…ade jer la perkara2 x betul @ lagha yang nak buat..

+ hish, setan nie kuat betul la goda..
- yang mung gi dengor cakap dia sape suruh..kan susoh doh..
tetttt….hahaha…

huish..udah-udah la tu merapu nya…back to da story la..okay, sekarang kita listkan apakah perkara2 lagha yang suka sangat dibuat…kalau baca nota pelajaran bukan ker lagi baek..?? ngeh3….
  • MENONTON “WAYANG” – haha..sebab pe dalam inverted tu..? sbbnya wayang aku tgk nie free jer…tgk cite2 terbaru yg disedut dari sorang member ke member yg len…well, jgn cakapa korang x sedut cite ok…tersangatlah hipo tu…huhu….besenya k-drama la plus j-drama dll yang sama spesies dengannya..yg penting mata kena sepet.. wakaka  
  • LAYAN NOVEL – hah, yang nie memang xley tinggal..time2 nak exam nie la mood nak baca novel2 inche-lovey-dovey-romantis-gaduh2 tahap x hengat tu mencurah2…kalau mood nak baca nota yang bermanfaat tu serbu lagi banyak kan bagus…err..macam la mu neh rajin sgt kan..:P  
  • LEPAK KAFE BERJAM2 – ish2…xde keje betullah budak sorang neh..kalau la masa berjam2 tu duk baca nota, kan dah khatam dah nota tue..mesti excellent jwb exam kekgi..nie tak, dia lebih rela gi mengusha abg2 kat kafe tu pulak…adoyai, hancuss sungguh la..ngee..bukan usha abg2 kafe jer okey, yang penting layan chanel ASTRO tu..makin kaya la inche ananda tuh…huhu   
  • ONLINE ON-CALL – online pun ade on-call kah..?? jgn xtau ye kawan2..yg online non stop 24/7 tu la namanya online on-call…hahaha…tenet addict btol la..klu wat test kat DSM-IV tuh mesti termasuk dlm macam2 kategori dah…sekali kena diagnose dapat split personality..memang haru la…time nie la abes sume website gi jelajah..err, website yg halal jer okeh..especially blogs, mukabuku, forum2, sports2 channel, etc…giler byk masa abeh kat situ..ish3…tobatlah cepat..!!
Well, itu lah antara2 aktiviti waktu virus E or P kian menjelma ye…plus tetiba jer memunculkan diri kat fotokopi shop berkali2 dlm sehari..sbb ape..?? fotokopi nota mana yg tertinggal ler…dlm kls xnak salin kan….beginilah akhirnya…muahaha…..korang pun mesti macam nie gak kan..?? angguk2 jgn geleng2 ok.

Wednesday, March 23, 2011

Bengang..!!

Halluuu everyone..!! tetiba nak speaking bagai pulak hari nie kan…ape kes..??? well, kes nya adalah sebab terlampau bengang dengan sekumpulan manusia nie..huhuhu…sape x bengang woo, plan yang dah cantik diatur tetiba terpaksa diubah gara2 segelintir manusia yang menyuarakan ketidakpuasan hati mereka terhadap apa yang telah kita orang rancang….korang x hangin ker bila jadi macam tue..???

Well, plan sepatutnya..err..,rakan2 ku yang tersayang yang arif lagi bijaksana yang telah mengeluarkan perancangan ini sebenarnya yer…aku just tumpang and follow with the flow jer…almaklumlah, aku kan pemalu dan bertindak mengikut arahan jer…wakaka… ceritanya…?? Ok, kalau ikut perancangannya la kan, kami sume nie boleh la habiskan study kami nie akhir tahun nie…err, termasuk konvo sekali la kan..tapi disebabkan segelintir orang2 nie kan…> haha..lantak ar..nie blog aku kan..aku punya citer ar…:P

Ok, back to da story…melalut jer lebey…huhu…disebabkan segelintir orang2 yang berkenaan nie kan, konvo kami sume nie bakal ade penangguhan…mungkin next year baru bley konvo..tapi xtau la kan macam mana pasni sebabnya rakan2 ku yang tersayang tu nak cuba dapatkan hak kami dengan sepatutnya..harap2 berjayalah permohonan dorang neh…doakan yang terbaek jer la…err, tapi rasanya macam tipis jer peluang tue…sekarang nie kena tunggu dan lihat jer nampaknya…huhu..:( tapi memang kesian kat member2 yang beria nak konvo tahun nie la kan..dah plan macam2 dah..

Sekian sahaja sesi luahan untuk hari nie ye kawan2…till see u next time..daa..:)

Tuesday, March 22, 2011

Ngee…syok rupenya…!!

Halluu sume..rindu la pulak nak menulis..haha..ayat xleh blah..macam ade orang baca jer entry mu neh.. muahaha…whatever la..yang penting dua tiga hari nie agak seronok sebab dapat pekena orang..hahaha..

Well, citenya pasal ade la akak nie sorang…dia nie memang selalu jer nak buat aku and geng bengang ngan dia kan..tapi ape yg dia buat tuh, bg kita org bese jer la kan…dia nak bertepuk tampar ngn brother tu ikut suka dia la kan..kita org x heran pun..setakat nak menunjuk depan kita org bek tak payah..ko nak bertepuk tampar ke berpeluk ke lantak ko la kan..dosa ko tanggung sendiri.. back to da story, sebenarnya klu nak kata la kan, dia tuh yang jeles ngn kita org neh..sebab tu dia jadi macam tuh…yelah, brother tu kan sikit punya kamcing ngn kita org kan….dari dulu lagi..tetiba bila dia datang nak tunjuk muka xpuas ati lak…tak ker tu namanya saje cari penyakit…??? Ade ker..?? lagi la syok kita org bergelak ketawa ngan brother tuh..sorry la sis yer..:P

Sekian sahaja story kita untuk hari ini..hingga jumpa lagi di lain hari..muahaha…:D

Friday, March 18, 2011

UCL Quarter Final Draw..


The quarter-final matches will be played on April 5/6 and 12/13, with the semis on April 26/27 and May 3/4 and the final on May 28.
 

QUARTER-FINALS

Real Madrid v Tottenham Hotspur

Chelsea v Manchester United

Barcelona v Shakhtar Donetsk

Inter Milan v Schalke 04

 
SEMI-FINALS

Inter Milan/Schalke 04 v Chelsea/Manchester United

Real Madrid/Tottenham Hotspur v Barcelona/Shakhtar Donetsk



credit to uk.eurosport.yahoo.com.

Fugitive Plan B....interesting??

Halluuuu sume...sihat ker..??? hoho..hari nie terasa nak menulis so ade la entry neh...tapi takde kaitan dgn diri sy la kan..ade kaitan ngn aktiviti sy buat sejak 2 3 minggu nie jer..hahaha..bukan ker masih ada kaitan dgn sy??

ok, back to da story la..actually, saya baru jer abes tgk citer korea bertajuk sperti tajuk entry nie...hehe...sape berlakon..??? meh sini nak bgtau sape berlakon..ada nampak huruf B tak kat entry tu..?? klu x nampak tu ade masalah ar agaknya..better u all pi check la..ahaks!! ops, sorry guys, terlebey pulak..:D sebenarnya, citenie lakonan Bi Rain tu..nama saya Rain..teringat lak kat iklan syampu tuh..haha..lawak seh..
ape nie melalut ajer kejenya..selain Rain, Daniel Henney yg ensem and Lee Jung Jin yg poyo tu pun ada gak.. err, aktress nya pulak...erm..sape ye..?? ops, sorry la guys x bpe nak kenal lak aktress yg berlakon cite nie.. cuma perasan Lee Da Hee jer muncul as cameo masa awal2 cite tu...heroin utama tu xkenal pulak... muahahaha...< aktor laju ajer dia tahu yer...;) >

Sinopsis cerite nya..?? hehe..jap ye nak google jap..hahaha...okey, nie sinopsis dia yer tapi rasanya x complete sgt nie...tapi u all baca jer la ye...hehehe..

During the Korean War, a vast amount of money disappeared. Now, some 60 years later, the money has reappeared, leading to a frantic chase across the globe. Jin Yi (Lee Na Young) is a seemingly innocent woman who has hidden motives for approaching Ji Woo (Bi). Her plans are complicated by an unexpected romance developing between them, as well as the numerous pursuers hot on their trail. Kieko (Uehara Takako) is a famous Japanese singer who also gets tangled up in a relationship with this man. Little do they know that her father Hiroki (Takenaka Naoto), apart from being a business man, is a powerful yakuza. In this love triangle, who will finally win the love of Ji Woo?


ok...sampai sini jer entry nie..aku pun xbape reti nak ulas lebih2 nie..so, nak tau lebih lanjut, korang tengok sendiri la yer...sape2 yg minat rain tu, sila2 la tgk hero kesayangan korang tuh...:P 

Wednesday, March 16, 2011

UCL: MU vs Marseille

Salam n hye all...

.....................Half-time....................

GOAL! United 1-0 Marseille (Hernandez 5') Rooney sweeps a fine ball out wide to Giggs and then scampers into the box to receive the return pass. He then sends a cross-cum-shot across the six-yard box and Hernandez, as predicted, had eluded the attentions of Heinze and sidefoots easily into the net from close range.

A fine half. United came out all guns blazing but have been pegged back for much of the last 20 minutes and would have been behind if not for two appalling finishes by OM. The French are very much in this game, though United are alos looking menacing on the counter-attack. "Paul, am I right in thinking that Andre Ayew is the son of Abidi Pele, the ex-OM player," wonders Loig Thivend. Yes, as is Jordan Ayew, who's on the bench tonight.

Analysis from Eddie Munro "United's front three are exciting, pacey, immature, panicky. They keep losing possession which is putting pressure on the legs of Giggs and Scholes and the inexperienced/unfamiliar back four. Marseille will start the second half slow and lift the pace when United tire completely in the final 20 minutes. This game seems very similar to the 2-2 with Porto in 2009. Lucho was playing that night as well."

Souness and McLaren are damning of United's defending. "They've got to get their act together," rages the Scot. "People don't understand the importance of communication," shays Schteve.

 .....................Second Half.................... 

GOAL! United 2-0 Marseille (Hernandez 75') And that is the sort of supreme predatory play that Marseille have been missing. Valencia flipped a fine ball through to Giggs, who slid a perfect low cross into the six-yard box and Hernandez, as is his wont, again got the jump on the defenders and tapped into the net. Signing of the season, that lad. 



p/s: to be continued........:D

UPDATED: final result, as it happened, United won 2-1...big thanx to Chicharito Hernandez.. sayang lebey la...hehe.. 


Perlu ker..?

Assalamualaikum semua...

Sejak kebelakangan terlampau banyak kisah mengenai Tsunami di Jepun yang disiarkan dan dibicarakan...rasanya hampir kesemua saluran berita, media cetak or media elektronik bercerita mengenainya.. even tak ketinggalan jugak kat blog2 yg bercerita pasal tsunami yg melanda Jepun baru2 ini..memang sesuatu yang gempar sebenarnya..aku pun xtau nak describe macam mana...banyak kisah yang aku baca yang sesetengahnya aku rasa agak mengarut dan ada juga sesetengahnya beri pengajaran dan keinsafan pada aku.. 

yelah, kita sebagai manusia, makhluk Allah yg serba kekurangan hanya mampu merancang dan menyediakan diri daripada sesuatu musibah, tetapi Dia yg lebih Berkuasa dalam menentukan berlakunya sesuatu kejadian tu... jadinya siapa kita untuk menentang bencana alam yg sedang menimpa mereka..?

Aku bersimpati dengan mangsa2 yang tsunami di Jepun tue, even though majority of them are not Muslim but they are still human beings, creation of Allah as well....lebih2 lagi sekiranya ada Muslims n Malaysians yg terlibat dan berada di kawasan bencana..semoga Allah menyelamatkan mereka semua daripada bencana dan penyakit2 berjangkit yg lebih teruk..Amin..we should pray for them actually, perhaps they may get insight and light of faith from this incidents..who knows right..?? jadinya, kenapa perlu ada lagi certain2 kenyataan yg mampu menggoyahkan dan mencalarkan hati2 mereka yang yang berduka lara dan bersedih...banyak lagi yg boleh dilakukan selain daripada mengulas perkara2 yg x sepatutnya terhadap mereka..tak mustahil ianya membawa lebih mudarat dari kebaikan..sama2 lah kita renung-renungkan dan fikir-fikirkan yer...sekadar pandangan dari aku yg memerhati ape yg berlaku...:)

till then, c u guys..!!

Sunday, March 13, 2011

Manchester United vs Arsenal....

Salam n hye all...

agak sedey sebenarnya neh sbb xbley nak tgk game nie...adoi, ape la nasib season nie..byk sgt games besh2 aku xbley nk tgk..hukhuk..sedey tau tak..dah la aksi season nie macam turun naek aje...tapi setakat nie duk kat atas lgi kan..kira ok la tu..hehe...still dlm saingan UCL n FA cup...for da time being la kan..kita tgk result ngn arsenal nie cm ne ye...harap2nya ade gud news la mlm nie...:)

well, keputusan tuk saat ini pun agak besh kan..united sedang mendahului 2-0..hopefully result nie kekal sampai tamat perlawanan la kan..or maybe bley tambah lagi jaringan tue..hehe..cmon lads, u can do it!! chaiyok2..!! Chicharito bley tambah lagi satu neh..hehehe...

p/s: Final result; MU vs Arsenal = 2-0...no additonal goal la..thanx to Fabio n Rooney...:)

Friday, March 11, 2011

~~UNLUCKY DAY~~

Salam n hye all..

Entry hari nie ditulis untuk meluahkan perasaan hati yang teramat lah sedih sekarang…huhu..da very unlucky day today I think..why I said so..?? well, FIY my handphone was missing…this is because of my carelessness..i admit it ok..i left that fon at cafĂ© after finished my dinner..huhuuu…hampir 2 jam dah naik bilik baru perasan fon xde dlm beg…at that time, barulah aku teringat aku letak fon tu atas kerusi masa nak makan..bila nak balik tu, aku lupa nak ambik n of cos la sbb x nmpak fon tu masa amek beg..at last, aku naik bilik tanpa fon kesayangan aku tuh….waaaaaaaaaaaaaaaaa…:(

Bila dah sedar henfon dah hilang tu, gelabah woo aku mencari… bila gi turun kafe nak cari fon tu.. (dengan harapan yang tinggi okey)..harap2 la ade lagi henfon tu..klu x pun, kot2 la sape2 yg jumpe bg kat abg kafe  kan..tapi, bila sampai kat kafe n tanya ngan abg kafe, memang xde…musnahlah harapanku…dah la baru jer topup…bertambah2 malang aku n bertambah2 “rezeki” org yang terambik fon aku tuh….hukhukhuk….dah la bila kol xde sape yg sudi angkat….bila dah berkali2 aku kol terus xdpt..agknya dah off fon tu…hampeh btul la sape yg amek fon tu..buat aku sakit hati n nak mengamuk jer…huhuhu…. kehilangan sudah nmpknya henfon ku itu…..yg wat aku tambah sedih bukan ape, henfon tu hadiah besday dari akak aku...walaupun cikai jer tapi berharga n ada sentimental value okey….waaa.., x sanggup nak fikir lagi dah….:( :( :((

Hanya mampu berdoa jer skrg nie..harap2 la Allah lembutkan hati org yg amek fon aku tu, n bg balik kat empunya henfon tu..(aku la tu)…huhuhu……….truly hoping for that thing will happen deep from bottom of my heart…even though I really know it quite difficult..but still hoping for it…hukhukhuk…

P/s: hari berkabung di atas kehilangan henfon kesayanganku…harap maklum..!! :(((

Monday, March 7, 2011

IRIS vs ATHENA

Salam n hye all....
Iris vs Athena...??? apekah itu..??? hohoho..itu adalah secret organization yg boleh menghancurkan hidup korang..be cautious ok..muahaha....
Dan sebenarnya...aku baru jer abes layan dua2 cite neh..iris n athena nie adalah cite bersiri korea yg mengisahkan tentang badan2 intel kat korea nun..ala2 penyiasatan, agent2 punya la nie...klu english punya version ade CIA, FBI n len2 tu kan...dalam cite nie lak ade agensi2 perisikan kat korea..like NSI, DIS, etc...(err..btul2 wujud ker agensi2 nie sume eh..??) ntoh ler..aku pun xde masa nak jadi perisik..so, sape2 ade maklumat bley la share kan...heehe...
well, dua2 cite nie menarik..klu tgk dari awl mesti ingt ade kesinambungan tapi versi len2 la sikit kan..still cite pasal teknologi nuklear dan yg sewaktu dgnnya...IRIS baru nak mula, ATHENA lak penghabisan punya projek...jalan ceritanya pulak.., bagi aku la kan...ATHENA lgi tragic n dramatic dari IRIS..tapi lagu tema cite IRIS lagi besh...hehe.....well, klu nak tau yg mn satu lebih menarik kna tgk sendiri la kan..muahaha...
till then, c u guys!!

adoii..kena lagi...

salam n hye all..
ape yg kena lagi ye..?? hukhukhuk...my fav team kalah lagi daa...sakit ati yg amat plus sedih sgt2.. dua games berturut2 kalah..ngn rivals turun temurun lak tu...first ngn chelsea..mlm td ngn liverpool lak...adoiyai..haru betul la..xdpt nak bygkan rasa sedih tue..waaaaaaaaaaa.............

kekalahan yg xbley diterima akal seyh..klu kalah 1 gol xpe gak, nie kena bantai ngn kunyit tue sampai 3 bijik...memang kena lauk betul ar...dah ar game tu pun liv yg control..midfield united mmg xleh jalan ar dlm game nie..passing ball pun asyik x lepas jer..free kick yg dapat pun bazir mcm tue jer...what a waste...!! totally disaster ar..sakitnya ati tgk game tuh...mmg ketiadaan vidic n ferdy bg kesan kat defender united..klu ikutkan bley jer beat pool tue tapi tu la kan..united betul2 off-formed ar td...

k ar, frust ar..xdapet nak cito lebey2 dah..bila ingat jer sakit ati, nak nangis, n nak ngamuk pun iye jugak..tapi nak ngamuk kat sape ye..?? hukhukhuk..till then, c u guys..!! hope for da sunshine after this....huhuhu..

Thursday, March 3, 2011

List is counting and counting.....

Salam n hye all...
nampaknya semakin hari semakin bertambah keje aku nie..ade jer yg bertambah..hukhuk...smlm dah selamat hantar portfolio tuk satu subjek nie..walaupun kredit hour nya 0.5 jer, asaimen yg nak kna buat tue melebih2 dari core subjek yg 3 jam kredit tuh...letih den...alhamdulillah selamat dah keje nya...but still the list is counting and counting...reflection for micro teaching blum nak sentuh lagi...action research masih banyak yg nak kna siapkan..suicide projek x jalan pun lagi...adoiyai... aku rasa giler byk keje nak kna settle dlm 2 3 minggu nie...harap2 sempat ler nak siapkan.. hukhukhuk....

sem nie walaupun x byk sgt subjek yg amek tapi kejenya punya la byk...dah la sumenya group work..nak gather2 bknnya senang..masing2 ade hal masing2..but still try our best to make it... drug abuse pnya report pun still on progress...err, macam aku dah sentuh jer kan keje tu..tapi sebenarnya LANGSUNG TAK TERSENTUH lagi...........huhuhu.........nak wat keje2 nie sume kna ade mood yg btul dulu..padahal mood dia sentiasa dilanda virus....muahaha...ntah bila nak gerak xatu la......

yg penting ujung minggu nie nak gi kuar jln2 dulu...merehatkan minda yg tengah berserabut.. hahaaha..ayat xleh bla..serabut la sgt kan.....ngeee..~~so, kawan2 sekalian jom la sama2 kita kuar relax2 dis weekend...hehe....

till then, c ya guys.........!!!

Wednesday, March 2, 2011

Trip to Tampoi..

Salam n hye all..

lalala..mood hari nie agak hepi sbb dpt gi jalan2 kat Johor..tapi sebenarnya bukan jalan tuk suka suki okey..nie trip ke Hospital Permai kat Tampoi tu...ade projek nak kena buat kat situ..projek la sgt kan..padahal lawatan sambil belajar jer pun..muahahaha..

err..xde idea nak cite panjang2 sebenarnya..meh kita list ape yg kita suka n ape yg kita x suka spjg trip tu ye...pendekkan cite la katakan..hehehe...
  • yg pertamanya mestilah BEST kan sebab dapat gi jalan2..muahaha..walopun lawatan sambil belajar tapi tersangat BEST okey..sbb pegi ngn kawan2..enjoy..!! :)
  • dapat pergi Tampoi la..Hospital Permai nie xlama lg nak pindah kat bangunan baru..sebelah menyebelah jer ngn yg lama tu..ingat senang ker nak pi sini klu saje2 jer..
  • tuk pengetahuan korang la kan., aku bukannya pernah sampai JB nie..so, agk excited la nak gi Danga Bay yg tersangat fofular tu..tapi sgt FRUSTRATED sbb xbley pegi..ade insan len nak gi tempat lain..pasrah ajer la...hukhukhuk:(
  • aku rasa agk rugi la kan, dah sampai JB tapi xpegi Danga Bay..klu dapat jejakkan kaki kat situ mesti lagi best..(poyo jer..macam xbley pegi next time jer..hahaha)
  • tempat yg kitaorg pegi..?? ayer hitam jer..huhu..penat tau tak..bukan ade ape sangat kat situ..dah la agak banyak kedai yg dah tutup..ayer hitam nie lebih kurang mcm kat Bukit Bunga kat Klate tu la..byk jual pasu, bear, n kerepek..aku bknnya suka shopping sgt kan.. so,xde ape yg aku beli la..just jalan jer...
  • kat Hospital Permai lak, aku n kawan2 wat lawatan kat hampir sume wad la..plg menarik kat wad forensik ar..sbb kat situ plg challenge..huhu..sape2 yg keje kat situ memang mantap ar...
  • ade satu bahagian kat Permai nie tuk warga tua tau..kesian sgt tgk dorang..famili dorang x rasa ape2 ker tinggal dorang kat situ..terasa macam lepas tanggungjawab camtu jer..bila dorang tinggal kat sini at least dorang terjaga..jgn xtau, dorang pakai lotion n cream tau.. aku pun xdela nak pakai lotion n cream segala tuh..hehehe...
  • ape2 pun aku enjoy la trip ke Tampoi nie walaupun xdapat gi DB kan..xde rezeki kan..nak wat camne..nanti len kali, insyaAllah, aku akan pastikan aku sampai disitu..muahaha..:)
xde pic ker..?? well, aku nie kan x bpe suka snap2 pic nie kan..nanti bila aku rasa nak upload pic tuh..aku upload kat next entry ye...hehee..till then, c ya...:)